Hur använder en bil Bränslesystem Arbete?

Bil allehanda underordnade system för att göra motorn arbete, och var och en utför en annan viktig uppgift. Bränslesystemet är en av de mest vitala av dessa system, som ger motorn med en konstant tillförsel av trycksatt bränsle för att uppfylla sina go-juice behov. Systemet är långt mer komplex än en enkel serie rör - den består av dussintals olika små komponenter som gör det hela arbetet. Den Bränsletank

Bränsletanken är mer än bara en hink att hålla brandfarlig vätska. Även den enklaste bränsletanken är ett slutet system som verkar under ett kontinuerligt tillstånd av vakuum. Eftersom bränslepumpen suger gas ut ur tanken, sprider den "tomma" luftvolym ovanför ut den på en molekylär nivå för att fylla utrymmet. Detta orsakar ett tryckfall som håller bensinångor inne i tanken från att läcka ut och indunstning i atmosfären.
Bränslepumpen

Bränsle pumpar finns i två grundläggande typer, antingen nedsänkt (i tanken) eller frånskilda. Bränsleinsprutning fordon kräver en hel del mer tryck - ungefär 10 gånger så mycket - som ett carbureted-system, och har pumpkapaciteterna att matcha. Bränsleinsprutning bilar använder i allmänhet en i-tank bränslepump, medan carbureted fordon tenderar att använda frånskilda pumpar. Vissa fordon använda båda, till exempel, många äldre Volvo använder en lågtryckspump vid tanken för att mata en högtryckspump nära motorn. Logiken bakom detta var att göra bilen lite säkrare genom att minska längden på högtryck linjer i systemet.
Filter

De flesta fordon har minst tre filter: en i tanken, en annan någonstans i rad och en tredjedel antingen i förgasaren eller enskilda bränsleinsprutningar. Fordon med in-tank pumpar använder en "strumpa-typ" filter som täcker pumpens pickup och håller stora skräp och rost skala i tanken kommer in i pumpen insida. De in-line och förgasare filter fungera som en andra och tredje försvarslinjen för att hålla skräp täpper upp de fina nålventiler i förgasaren. Bränsleinjektorer använder en fin skärm inne i injektorn kroppen för att fånga skräp.
Förgasare


För icke-bränsleinsprutning motorer, är en förgasare den sista länken i bränslet chain. Förgasare är en slags uppmätt bränsleläckage. De sitter på toppen av insugningsröret, något som begränsar flödet för att skapa vakuum under gaspedalen bladen. Motor vakuum suger bränsle från förgasaren s float bränsle reservoar (aka float bowl) och genom en serie av fint kalibrerade passager och ventiler som mätaren bränsleflödet. Slutresultatet är en fin dimma av bränsle blandas i proportion till den luft som strömmar genom carb.
Bränsleinjektorer

Insprutare är munstycken som används för att dosera bränslet i insprutat bränsle motorer. Nästan alla spridare använder en nål-och-sits design, där ett fint avsmalnande "nålen" rör sig nedåt för att koppla in öppningen i botten av injektorn för att stänga den. För att medge bränsleflöde, en elektromagnet lindade runt toppen av nålen ger energi, tillbakadragning av nålen och tillåta bränsle att strömma runt den och genom öppningen. Nålventilen öppnar många hundratals eller tusentals gånger per sekund, vilket gör att bilens dator till exakt mätare flöde med millisekunders noggrannhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116437.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.