Historien om Gasmotorer

gasmotorer inte de äldsta kraftverk på jorden, men de är en av de vanligaste. Förbränningsmotorn som vi känner den i dag är cirka 150 år gammal, och det dröjde inte länge innan Karl Benz insåg att han kunde använda en för att köra en horseless vagnen. Förfiningar och framsteg har kommit och gått, några med mer uthållighet än andra. Men en sak är säker: gasmotorer kommer förmodligen att vara runt under åtminstone så länge det finns gas eller alkohol för att bränna. Genesis

Konceptet med att använda expanderande förbränningsgaser att vända en kolv och vevaxel går tillbaka till ett patent inlämnad av William Barnett 1838, men begreppet fyrtaktsmotor som vi känner den i dag gjorde 't debut i ytterligare 27 år. Medan tidigare motorer hade ryktats eller byggda med olika cykler, var en tysk vid namn Nicolaus Otto den första att bygga en fullt fungerande och repeterbara prototyp fyra-cykeln (aka Otto cykel) motor.
Tidiga eran

Engine utveckling och produktion exploderade efter Otto fulländade hans namne design i 1862, Alphonse Beau de Rochas kan ha patenterat en liknande design ett år tidigare, men Otto var den första att patentera och sälja den. Från 1976 och framåt arbetade Otto nära med Gottlied Daimler och Wilhelm Maybach (ja, att Daimler och Maybach) att utveckla fyrtakt, medan 1878 var Dugald Clerk patent på tvåtakt. År 1885 fick Daimler ett patent för första kompressor.
1900-1953

År 1905 patenterade Alfred Bucha första turbo, som själv var baserad till stor del på en "self-powered centrifugal kompressor" engineered två år tidigare. Turbon gick in i bruk på hög höjd flygplan 1920. I bil världen, använde de flesta motorer en ventil-in-blocket (aka "flat-head") konstruktion, drivet flesta av Henry Fords Model T. Denna tid såg också utvecklingen av den Wankel roterande motor, som fortsatte genom 1964 då Mazda introducerade Wankel-drivna NSU Spider.
1954 till modern tid

Du måste nästan använda 1954 som brytpunkten för varje motor historia. Denna vattendelare år markerade införandet av Chevrolet small block V-8, vilket skulle sätta ribban när det gäller prestanda och motorns arkitektur för årtionden framöver. Från 1954 till omkring 1980, fortsatte motorutveckling i grader, men elektronisk bränsleinsprutning förändrade allt när den presenterades i slutet av 1970. Bränsleinsprutning utveckling utvecklats med datorkraft genom 1980-talet, men inte riktigt når modern tid fram till 1996. I år var införandet av On-Board Diagnostic, Serie II, beräknings-och utsläpp protokoll som vi använder i dag. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116424.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.