Hur fungerar Auto 4X4 Arbete?

Fyrhjulsdrift finns i tre liknande men subtilt annorlunda sorter. "Sant" 4WD har funnits i nästan 100 år, och samtidigt perfekt för terrängförhållanden, den har begränsningar på gatan. All-wheel-drive kan ge ett fordon bättre grepp på hala och torra ytor likadana, men saknar den mekaniska kopplingen nödvändig för att säkerställa off-road prestanda. "Automatisk" 4WD system är ett försök att fylla gapet mellan de två. 4WD Grunderna

Sanna 4WD-system använder en fördelningslåda, som är som en två-växlad växellåda som bultar på baksidan av den vanliga sändningen. Efter engagerande 4WD, låser en fördelningslåda en utgående axel driver framaxeln till växellådans utgående, mekaniskt låsa de främre och bakre axlarna tillsammans. Oavsett vad som händer, delar motorns effekt vid ett förhållande 50/50 framifrån och bakåt. Addera AWD Basics

Den primära skillnaden mellan 4WD och AWD är i vägen de två systemen dela kraften mellan fram-och bakaxel. I stället för 4WD s överlåtelse fall använder ett AWD-system en differential som den i din axel. Den differentiella gör de främre och bakre axlarna för att vända vid olika hastigheter, och de viskösa-kopplings skillnader som moderna bilar använder tillåter en dator att variera mängden ström som går till fram eller bak. Viskosmonterad koppling differentialer kan skicka 90 procent eller mer av makten till baksidan eller framsidan inom millisekunder.
Autolåsning 4WD Basics

primära problem med någon sann 4WD system är att truckens främre styraxel "drar" bakhjulen i en sväng. Framhjulen måste resa i en något bredare ljusbågen, så framhjulet måste snurra snabbare än de föder för att navigera samma tur. Auto-låssystem har en inställning som känner av när bilen kommer in i en sväng, sedan låser överföringen fallet, hjulnav eller båda tills trucken rätar ut igen. Mest autolåsning (aka deltid) 4WD-system har en inställning för att låsa bilen i 4WD för utflykter off-road.
Jämförelser

Det primära problemet med en autolåsning 4WD-systemet är att det är antingen på eller av, det kan inte variera vridmomentet som ett AWD-system gör. Detta innebär att en deltidsanställd kommer att agera som en RWD bil när du navigerar en sväng, så det inte kommer att ha på väghållning förmåga av en AWD bil. Dock är automatisk 4WD perfekt för situationer där du kan stöta på en blandning av torr asfalt och lera, smuts, gräs, is eller snö. Annars, har du möjlighet att lämna den i RWD eller låsa in den i 4WD.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116407.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.