Fakta om Pacer Car

År 1975 införde American Motors Pacer, innebar en liten bil för att blåsa nytt liv i tillverkarens sortiment och dra nytta av marknadens ökade intresse för små bilar. Även revolutionerande i design och initialt hyllats av pressen som ett viktigt steg framåt i bil evolution, drabbades Pacer från betydande problem som begränsade dess popularitet. De sista Pacers producerades under 1980 års modell. Concept

Pacer var tänkt som en liten bil, med betydligt mer passagerarutrymme än vad samtida bilar av jämförbar storlek erbjöd. Bilens rymliga interiören har utformats först och sedan insvept i en kropp som skulle minimera yttermått. Makten var som skall lämnas av en lugn roterande motor, och kroppen skulle innehålla förstärkningar som skulle uppfylla moderna säkerhetskrav. Innovativ design skulle betona Pacer radikala design, vilket gör att det ser ut som något annat på vägen. Addera Mått

Pacer huva var kortare och mer radikalt sluttande än standard av dagen, och den rundade bakre luckan bidrog till att minska fordonets totala längd. Fönster och dörrar var stora, och trots att bilen var kortare än andra bilar i sin klass, det var bredare än jämförbara modeller, ger interiören en förvånansvärt rymlig känsla. Den Pacer var tre inches bredare än Ford Granada och över en fot bredare än Chevrolet Vega.
Motor

Pacer var ursprungligen tänkt att använda en roterande motor som produceras av General Motors, men när GM upphörde utvecklingen av denna motor, var AMC tvingades ompröva Pacer kraftverk. Lösningen var att göra mindre konstruktionsändringar för att passa företagets standard sexcylindrig motor i utrymmet avsett för GM roterande motor. Den ombyggnaden fungerade, men kompromissen innebar genomgripande problem i Pacer design och var i slutändan en viktig bidragsgivare till bilens frånfälle.
Problem
Tack

till större sex- cylindrig motor och kraftigt förstärkt kropp, var Pacer tung. Det vägde upp till 3,400 pounds, en ovanligt rejäl vikt för en så liten bil. Vikten resulterade i dålig bränsleekonomi - ett hinder under energikrisen på 1970-talet, och kanske ännu viktigare, trög prestanda. Den Pacer uppnådde inte mer än 20 miles per gallon och accelereras från noll till 60 mph på 14.7 sekunder. Dessa föga imponerande prestanda statistik visat sig ödesdigert för modellen, och även en valfri V-8 motor infördes 1978 förbättrade prestanda, har försäljningen inte svara, och Pacer avbröts två år senare.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116389.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.