Varför har bilar varit att få säkrare genom historien

Bilar har inte blivit säkrare genom historien,? De har helt enkelt fått ett antal innovationer för att göra dem något mindre farligt. En gång i tiden, var bilar långsam, lätt, få och långt mellan. Men motorfordon frodats genom 20-talet, exploderar i fråga om popularitet, massa och hastighet potential. Medan bilar är betydligt säkrare än de var decennier sedan, det är en relativ sak. Hastighet och Mass

stötkraften (kinetisk energi) är lika med 1/2 gånger massan gånger hastigheten i kvadrat. Den 1883 Benz Patent-Motorwagen vägde omkring 220 pounds, och skulle toppa ut vid ca 10 km /h med en ordentlig medvind. Om Motorwagen träffar ett fast föremål huvud, skulle effekten genererar cirka 1 kilowatt energi (999 joule) under loppet av en sekund. A £ 4500 SUV slå ett fast föremål vid 70 mph skulle producera ungefär 1000 gånger slagkraften, ungefär 997 kW eller 997.700 joule. Detta faktum i sig sätter moderna bil på en inneboende 1000 till-1 nackdel jämfört med en bil som produceras över 110 år sedan. Addera Proliferation

Innan Henry Ford bidrog till fullända fordonsindustrin montering, var bilar en lyx reserverad endast för de superrika. Den genomsnittlige köparen idag kommer att köpa en automatisk motsvarar ungefär ett års lön eller mindre, före Model T, kunde den genomsnittliga mannen rädda ett helt liv är värt av löner och ändå aldrig råd med något med en motor. Massproducerade bilar inte omedelbart medföra att de skulle decennier senare, när nyare och mer sofistikerade bilar debuterade och de föråldrade enheter blev billiga, begagnade transport lämpar sig för unga och oerfarna förare. Det var till stor del anledningen till att fordonsindustrin dödsfall nådde en höjdpunkt under 1940-talet och 1950-talet, och varför kongressen passerat sin första uppsättning av bil säkerhetsnormer 1959.
Goin Snabbare

muskelbilsepoken eran avslöjat en skriande brist i de säkerhetsstandarder som föreslagits av kongressen ett decennium innan: att bilsäkerhetsföretag bara jobbat så länge som folk faktiskt använde dem. Under 1960 och början av 1970 såg några av de mest kraftfulla motorer som någonsin producerats, och med bred marginal. Tänk vad som skulle hända i dag om varje bil på vägen plötsligt växte en extra 300 hästkrafter, och om de snabbare som fick sina 2500-hästkrafter från en Top Alcohol dragster. Undra på, att 1970 och 1980 förde oss obligatoriska säkerhetsbälten, säkrare radialdäck och fabriken utrustade godsaker som låsningsfria bromsar, krockkuddar, antispinn, stabilitetskontroll och avancerade all-wheel-drive system.


datorkraft

Från lanseringen av Apollo 11, kan du spåra en nästan linjär bana från datorkraft höger genom innovationer inom bilsäkerhet. Det är ingen slump i det faktum att unibody bilar använder stötupptagande deformationszoner kom ungefär i samma epok som IBM, Apple och Microsoft. Modern fysik program tillåter ingenjörerna att bygga och "krasch" deras potentiella bilar 10.000 gånger på en dator innan den första någonsin rullar av produktionslinjen, vilket ger ingenjörerna stora möjligheter att justera strukturen för att vara så säker som den kan möjligen vara utan de kostnader som är förknippade med verktygs en "slit och släng"-chassi för strukturell testning. Dessutom har mindre, snabbare och billigare processorer gett modern kraftförsörjning, bromsning, stabilitet och fjädring-styrning datorer förmågan att reagera på sensorinmatning i millisekunder för att hålla en bil stabil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116350.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.