Hur hittar datera av en traktor

Nyckeln till att räkna ut vilket år din traktor gjordes beror på tillverkaren. När du vet vem gjorde din traktor, blir det lättare att spåra när den gjordes. Den tillverkningsåret är nödvändigt om du försöker köpa eller installera delar. Samma traktor byggd med ett år eller två av skillnaden kan kräva mycket olika delar, så du behöver det exakta året för att säkerställa bra passform. Tyvärr hitta ett tillverknings år är inte så enkelt som att titta på en titel eller annat pappersarbete, som du skulle en bil. Instruktioner
1

Leta efter ett serienummer. Beroende på tillverkare, kan detta vara en serie av siffror eller en kombination av bokstäver och siffror. Serienumret skulle kunna placeras i ett antal platser. De vanligaste är nära startmotorn, på sidan av traktorn, eller direkt på motorn.
2

Kolla din instruktionsbok för att hjälpa dig att identifiera serienumret. Vissa traktorer har en serie tal tillsammans, av vilka endast en kombination är serienumret. De övriga siffrorna kan tyda saker som motor-eller produktions-kod. Om du inte har din instruktionsbok, kontrollera tillverkarens webbplats för att hjälpa dig att hitta och identifiera numret.
3

Kontrollera startnummer. Det första numret i listan identifierar vanligen året. Alla traktorer som börjar med det numret tillverkades i ett visst år. Till exempel, för John Deere Modell 7520, alla serienummer som börjar med 1600 indikerar traktorer tillverkas i 1973, medan serienummer som börjar med 3054 byggdes 1974.
4

Kontrollera på tillverkarens webbplats eller ringa dem på telefon för att hjälpa dig att identifiera tillverkningsår. Du kan också använda en webbplats checker, där du kan ange serienumret för att hitta tillverkningsår (se Resurser).
5

Ring din återförsäljare om du har en traktor byggd efter 1990. Även om du inte vet det exakta året, kanske du kan gissa den ungefärliga åldern på traktorn. Traktorer som är mindre än 20 år gammal kan vara registrerade i återförsäljarnas datorer, så du behöver inte kontakta tillverkaren för att få tillverkningsår.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116330.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.