Hur man avkoda en bil namnskylt

Standardiserade Vehicle Identification Taggar infördes 1981, till stor del som ett resultat av muskel bil väckelse som följde gasen kritan av 1970-talet. När insiders insåg att OPEC inte skulle undanhålla bränsle obestämd tid, började de köpa upp de mest sällsynta bilar byggda under 1960-talet och tidiga 70-talet som investerings bitar. Det dröjde inte länge innan säljarna insåg att deras gamla bränsleslukande fordon var värda några stora pengar, och en småindustri utvecklats kring att bygga "klon" bilar av mindre önskvärda modeller. Den internationella standardiseringsorganisationen instiftade ett standardiserat VIN talsystemet 1981 för att minska antalet köpare bli lurade av kunniga bedragare. Saker du behöver
Referensmaterial
Visa fler instruktioner
1

Leta reda på VIN-taggen. Du kan oftast hitta VIN tagg vid basen av vindrutan. Titta på vindrutan från framsidan av bilen och kastade ögonen på den nedre högra sidan, precis framför ratten. Du bör se det nitade till instrumentbrädan och synligt genom glaset. Om du inte ser det där, titta på insidan av de främre eller bakre dörrposter, eller under huven.
2

Identifiera VIN numret ner i sina beståndsdelar, av vilka det finns sex: I vårt exempel använder vi 1ZVHT82H485113456 (VIN från en Bullitt Mustang). Sekvensen bryter sönder så här: 1ZV - HT82H - den 4 - 8 - 5 till 113.456. De tre första siffrorna (1ZV) och bokstäver är World Tillverkare Identifier koden för tillverkaren, och nästa fem-siffra serien (HT82H) representerar bilens funktioner eller paket alternativet.
3

Fortsätt avkoda taggen. Det enda nummer efter bilens funktioner kod (4, i det här fallet) är ett verifikationsnummer. Nästa nummer (8) är den sista siffran av årsmodell (1998, i det här fallet), och nästa siffra (5) är koden för bilens fabrik. De sista sex siffrorna (113.456) utgör den bilens individuella serienummer.
4

Ange begreppen "World Tillverkare Identifier" i en sökmotor på Internet och klicka på en länk som tar dig till en lista över tillverkare . Hitta bilens MFI kod på listan. Gör en ny sökning efter "guide (din tillverkare) VIN" och hitta den femsiffriga funktioner koden och monteringsfabrik kod på den listan. Tyvärr, det finns inga som korrelationerna i form av kodning, det är upp till tillverkaren att tilldela ett visst antal eller brev till en viss chassi. Om du inte kan hitta denna information på nätet, kontakta serviceavdelningen på ett återförsäljaravtal som specialiserat sig på just din marque.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116328.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.