Effekterna av Solar Bilar

Enligt US Department of Energy, den första praktiska användningen av solens energi --- känd som solenergi --- kom på 7: e århundradet f.Kr. Vid denna tid, använde människor ett förstoringsglas för att fokusera solens strålar och skapar eld. År 1954 var solceller utvecklas. Denna teknik tillåtet för omvandling av solenergi till makten för praktisk användning. Solenergi användes först för mindre elektronik. Som effektivitet har ökat, har solenergi s använder avancerad, inklusive bilar som drivs med solenergi. Solar Bilar Till Salu

En liten 15-tums fordon uppfanns av William G. Cobb av General Motors anses vara den första soldrivna bilen. Den användes för att visa möjligheten av solenergi i framtiden. Solar bilar har solpaneler som är kopplade till --- eller byggas in --- ytan på bilen. De är oftast gjorda av de lättaste materialen möjligt för att maximera den genererade solenergi. I den amerikanska Solar Challenge, konkurrenter konstruera, bygga och tävla sol bilar ett avstånd av omkring 1.500 miles.
Solceller

Solceller omvandlar ljus till elektricitet. De använder solceller --- gjorda av kisel --- att absorbera fotoner och sedan elektroner ansvarsfrihet. Dessa urladdade elektroner sedan organiseras av halvledare som behandlats för att skapa ett elektriskt fält med en positiv och en negativ sida. Elektriska ledare är anslutna till de positiva och negativa sidor, vilket skapar en elektrisk krets och ström i vilken elektronerna fångas som elektricitet. Enligt Future Pundit, är det nuvarande rekordet för solcell verkningsgrad 42,8 procent.
Solar Car Fördelar

Eftersom tekniken för att utnyttja solenergi utvecklas, det skulle eliminera behovet av fossila bränslen för energiproduktion. Enligt Maine presidium av luftkvalitet, kör bilar som bränner olja orsakar mer utsläpp än något annat en person gör på en daglig basis. Auto utsläpp orsaka en ökning i miljön av dessa skadliga föroreningar: kolväten, kväveoxider, kolmonoxid, koldioxid och partiklar. Ett exempel på ett partikelformigt är sot. Soldrivna bilar skulle kraftigt minska mängden av dessa föroreningar i miljön.
Problem med effektivitet

närvarande, sol bilar är inte lämplig för dagligt bruk. De är dyra att tillverka på grund av de höga kostnaderna för solceller och paneler. Eftersom solenergi bilar förlitar sig på solens ljus, behöver de dyra batterier för att lagra den energi som krävs för att köra på natten och under molniga dagar. Också, solcellerna själva är inte tillräckligt effektiv för att producera tillräckligt med energi, och de solfångare --- som samlar energi --- är för stor för för kommersiellt bruk.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116299.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.