Hur man beräknar förskjutningen av en cylinder

gamlingar kommer att säga att det finns ingen ersättning för förflyttning, trots allt, är en motor bara kan skapa så mycket makt som luft och bränsle i sina cylindrar kan producera. Mer förskjutningsorgan mer luft och bränsle, vilket innebär mer makt. Medan old-school visdom faller isär i ljuset av makten tillägg gillar lustgas, turbos och överladdning, förblir cylindervolymen en av de viktigaste och mest grundläggande av alla motorspecifikationer. Instruktioner
1

Beräkna förskjutningen från cylinderloppet och kolven slaglängd. Fördela cylinderloppet i inches med två för få cylindern radie. Multiplicera den siffran med sig själv, och sedan multiplicera detta med 3.141 (pi). Multiplicera denna siffra med slaget för förskjutning av en enda cylinder. Multiplicera med antalet cylindrar för förskjutningen av motorn.
2

Figur cylindervolym från motorns slagvolym i cubic inches eller liter. Dividera motorns deplacement av cylindern räknas för förskjutningen av varje cylinder. Se till att du kommer med motorns verkliga förskjutning, och inte fabriken annonserade förskjutning. Som i Pontiac exemplet senare i den här artikeln, tillverkarna runda ofta förskjutningar av till närmaste tiotal plats i reklamsyfte.
3

Konvertera till från metrisk eller. För metriska mått, multiplicera motorn eller cylinder faktiska förskjutning i kubikcentimeter med 0,061 för att omvandla den till cubic inches. Om du har förskjutningen i cubic inches och vill konvertera till kubikcentimeter, multiplicera de cubic inches med 16,38. Om du har förskjutningen i cubic inches och vill konvertera den till liter, multiplicera de cubic inches med 0,01638.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116285.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.