Första 1973 Honda Civic

infördes i juli 1972 Honda Civic säljs som en första generationens 1973 modell. De första Honda Samhällskunskap kom utrustad med en 1,1-liters, 50-hästkrafter i-line fyrcylindrig motor. Det hade servobromsar skivor fram, en AM-radio, en trä finkornig instrumentpanelen och fällbara säten hink. Finns som två-dörrars coupé och senare erbjuds både som tre-och femdörrars halvkombi, kom Honda Civic just vid en tidpunkt då landet genomgick en oljekris och Hondas bränsleekonomi var i hög efterfrågan. Den CVCC Engine

Honda utvecklat en speciell motor för Civic, som använde teknik som de kallade "Förening Vortex kontrollerad förbränning" för att möta federala utsläppsnormer för ett fordon som inte har katalysator. Den CVCC Motorn lekte en extra ventil intill tändstiftet, ökande bränsle i blandningen nära kontakten, men lämnar den ökade bränslet ut ur cylindern, vilket tillät en magrare blandning. Detta specialdesignad brännkammare med separata magra och rika avsnitten tillåtet balanserad motorprestanda utan att slösa så mycket bränsle och minska kolväten och koldioxidutsläpp samtidigt. Enligt Honda, var Civic CVCC motorn finns över hela världen i 1972 på 1973 års modell, den första modellen i världen för att kvalificera sig enligt EPA: s 1978 Clean Air Act utsläppsnormer, men inte starta i USA fram till 1974.

interiör hytt

Trots sin mindre storlek, förutsatt inre kabin 1973 Honda Civic utrymme att sprida ut på grund av sin framhjulsdrift, 12-tums hjul och roman-till-amerikaner tvärställd motor placering. Kabinen som plats för fyra passagerare, även i två-dörrars modeller och tidiga annonser skröt om att de hade mer passagerarutrymme än många betydligt större bilar. Den kombi versionen av Civic erbjuds en nedfällbar baksätet för mer "trunk" utrymme.
Specifikationer

1973 Honda Civic släcka 0,71 hästkrafter per kubiktum motor, som gav den kraft som behövs för att flytta den här 1500-pound fordon på vägen. Den 40 mpg Civic erbjuds på motorvägen gjorde detta en lyckad bil precis som Amerika trädde oljekrisen i början av 70-talet. De Civic sändningar erbjuds i första året var en tvåväxlad "Hondamatic" automatisk växellåda eller en fyra-växlad manuell växellåda. Med en 86,6-tums hjulbas och 139,8 cm totallängd, hjälpte individuell fjädring gör Honda ett väl-barfota liten bil, var den än reste.
Prissättning och Reklam

Marknadsförs med reklamslogan av "Honda, gör vi det enkelt," Honda introducerade de första Samhällskunskap på ett grundpris på ca $ 2200, något mindre än sina konkurrenter, Ford Pinto och Chevy Vega, som Civic bokstavligen sprang cirklar runt med dess oberoende fjädring och manövrerbarhet.
andra punkter

Alternativ lämnade mycket att önska i den första generationen Honda Samhällskunskap, eftersom dessa ingår i "Hondamatic" överföring, luft luftkonditionering, en bakrutetorkare för Hatchback versionen och radialdäck. Främre blinkers tycktes läggas på som en eftertanke, eftersom de stack ut från gallret något - och grillen själv såg udda med sin splittring i mitten

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116243.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.