Hur fungerar en Gooseneck Trailer Hitch Arbete?

Svanhals och femte hjul släp är inte den vanligaste på vägen, men de har ett antal fördelar jämfört med mer konventionella stötfångaren-mount trailer. Många av dessa fördelar relaterar till traktorns eller dragfordonet förmåga att axla släpvagnsvikt, men lika många relaterar till släpets säkerhets-och dynamiska aspekter. Svanhals vs Fifth Wheel

En femte hjul vagnen är en trailer konstruktion som placerar pivot punkten över bilens bakaxel istället för helt bakom det. Genom denna definition, är en svanhals trailer en typ av vändskiva. Den största skillnaden är att femte hjul släp har normalt en lastgolv som sträcker sig över traktorns ram, medan en svanhals trailer last golvet slutar bakom stötfångaren som en vanlig stötfångare-mount trailer. Istället för släpet Kingpin eller main pivot montering under ramen som det skulle på en traditionell femte hjul släp, monterar den i slutet av en lång fackverk. Denna konstruktion gör att trailern att arbeta med en vanlig pickup säng i stället för flak en traditionell vändskiva kräver. Addera Fulcrum Effect

primära resonemanget bakom ett femte hjul konfiguration har att göra med trailerns tunga vikt och dess effekt på traktorn. Genom att placera en belastning på den bakre stötfångaren, fungerar lastbilens ram som en gungbräda, driver framhjulen upp medan bakaxeln fungerar som en stödjepunkt. Flytta lastens kontaktpunkt direkt över bakaxeln eliminerar denna gungbräda effekt, vilket gör att släpvagnsvikten att komprimera bakaxel fjädrar i stället för att lyfta lastbilen näsa. Mer vikt över fronten innebär en jämnare viktfördelning, vilket motsvarar en säkrare och mer förutsägbar hantering.
Markfrigång

När du ansöker last till en sidan av en gungbräda, går den sidan nedåt. Detta är en avgörande faktor vid körning med tung last. En trailer kan bara komprimera bakaxeln fjädrar några inches under full belastning, men tillämpar den belastningen på stötfångaren och du måste lägga i uppgång-höjd droppe följd av vridcentrumet effekten. Detta kan lätt leda till hitch-till-road kontakt när man betänker att en vanlig Reese hitch receiver hänger 02:58 inches under stötfångaren och stödjepunkt effekten ökar över gropiga vägar. Ännu värre, överför en framåt-lutande trailer mer av sin vikt till skumt, vilket förstärker effekten ännu mer.
Låg hastighet manövrera

Placering släpets pivot närmare bilens center har en djupgående effekt på parkering och uppbackning. Tänk på släpet svänger som vagnens "styraxel." Ju längre du placerar den bort från bogsera riggen styraxeln, desto långsammare reagerar på styrning insatsvaror medan du backar. I slutändan innebär detta att du måste backa bogsera riggen vidare och styra det svårare att få samma mängd trailer rotation som du skulle om pivot punkten var närmare framsidan. Femte-hjuliga vagnar excel verkligen i detta avseende, som erbjuder parkering och uppbackning manövrerbarhet i en annan liga från någon bumper-mount trailer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116239.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.