Hur man beräknar ett fordon Roll Over

Om fordonen är berörda, har tyngdpunkten (balanspunkten) två relevanta delar: den längsgående (där det faller mellan hjulen) och vertikala (hur långt det är från marken). När CG: s vertikala punkten passerar en linje vinkelrätt mot marken, gravitation dra resten av vägen och fordonet välter. Fordonets tendens att rulla över förändringar med hjulpositionen, som ändras med fjädring komprimering. Beräkna ett fordons rollover vinkel på millimetern kräver en enorm mängd data, och en examen i kalkyl skulle inte skada. Men du kan få en bra uppskattning med ett par ganska enkla mätningar och ett par av dina största vänner för ballast. Saker du behöver
Måttband
String
Grease penna En eller två biträden
hastighet fyrkantiga eller gradskiva
Visa fler instruktioner
1 < p> Pop huven och titta på din motor. Stå utanför bilen, markera en punkt på fender på nästan höjden av mitten av motorns topplock. Du kan hålla ett måttband ner genom motorrummet och mät avståndet mellan huvudet och marken, eller du kan "ögongloben" det från utsidan, om du inte kan få ett måttband i motorrummet. Alternativt kan du placera en 2-by-4 över toppen av dina fendrar, mäta ner från bordet till cheferna och subtrahera avståndet från 2-by-4: s avstånd från marken.
2 < p> Gå runt till baksidan av bilen och göra ett märke på baksidan av bagageluckan eller baklucka som motsvarar topplocket avstånd från marken. Märket bör falla ca 1-1/2 inches till vänster om stammen centrumlinje till svars för förarens vikt. Utom i fallet med en SUV eller kombi, motorns topplock i allmänhet tenderar att falla ganska nära bilens vertikala CG plus eller minus ett par inches. Detta är en stor genväg, och det kommer att bespara dig en timme av migränframkallande mätning och tandsten.
3

Placera ena änden av strängen på marken och placera ett block på toppen av det som faller även med fälgen på passagerarsidan. Detta kommer att fungera som en pivot för din sträng. Har någon av dina assistenter trycka ner eller sitta på fordonets bakre stänkskärmen för att komprimera fjädring så långt du kan. Detta kommer att simulera upphängning kompression under rollover förhållanden.
4

Lyft snöret upp och tejpa den andra änden till din trunk eller bakluckan vid motorns huvud-höjd referensmarkering. Nu, mäta vinkeln mellan marken och sträng där den möter blocket. Detta är bilens rollover vinkel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116235.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.