Jordbrukstraktor av 1920

Powered lantbruk har varit i produktion sedan 1850-talet, när bönderna först användes ånga traktorer för att plöja jorden. Däremot har en utbredd användning av eldrivna entreprenadmaskin blir inte normen förrän i slutet av 1910 och början av 1920, när Henry Ford tillämpade sin monteringslinje till traktorn produktionen för att skapa den populära "Fordson" traktorer. Andra traktortillverkarna följde kort därefter. Vid tiden den stora depressionen slutade, hade drivit lantbruk blivit norm för kommersiella och familj gårdar likadana. 1920 Fordson Model "F"

1920 Fordson Model "F" traktorn var att många föregångaren till dagens moderna traktorer. Den första serietillverkade traktor, i motsats till att handbyggda, sålde den ursprungligen för ca $ 750. Med 20 hästkrafter vid dragstången, kunde denna tidiga traktor nå hastigheter på mellan 2 och 6 mph. Även plågas tillförlitlighetsproblem hade Model "F" traktorn en enkel konstruktion och därmed tillåtet för enkel och dyra reparationer i många fall, hjälpa göra det mycket populärt med jordbrukare för ett antal år innan dess ersättare många år senare.

1923 John Deere Model "D"

John Deere lanserade 1923 Model "D" för att konkurrera med Fordson model "F" Denna två-cylindrig traktor presenterade stålfälgar. Den lilla traktorn var ineffektiv, men på grund av dess låga hastighet och brist på tillgängliga däck, vilket gjorde traktorn olämpligt för användning i industriella situationer och osäkra för användning på vägar på den tiden, där bilar rutinmässigt reser över 25 mph , beroende på tillståndet av vägen. Därför gav Model "D" vägen till John Deere "GP" 1928 för att rätta till dessa brister.
1924 Internationell Harverster Farmall

International Harvester Farmall införde begreppet en rad gröda traktor till världen. Hellre än att ha de två framhjulen placerade brett isär, som var normen i traktorer till 1924, hade International Harvester Farmall sina framhjulen placerade nära varandra för att passa mellan raderna av grödor --- en revolutionerande idé då. Den Farmall traktor var massproducerade, vilket gör det mycket mer konkurrenskraftig med Fordson traktorer på den tiden än var andra traktorer, det gick på att bli nr 2 bästsäljande traktor av 1920-talet bakom tyngre producerade Fordson traktorer. Farmall producerade sina traktorer i olika avledningar av den ursprungliga designen till 1960-talet, då familjejordbruk började sjunka och herbicid ogräsbekämpning gjorde mekanisk ogräs odling irrelevant.
1920 Allis Chalmers 18-30

1920 Allis Chalmers 18-30, anses vara ett mycket elegant traktor på den tiden, var en av de mest kraftfulla modeller tillgängliga. Med så mycket som 30 hästkrafter, var Allis Chalmers 18-30 snabb nog för användning på allmänna vägar, men produktionen stoppades i mitten av 1920-talet på grund av vikande försäljning. Allis Chalmers byggdes bara 235 18-30 traktorer innan du sätter tillbaka dem med Allis Chalmers "E"-serien traktorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116209.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.