Vad är varselljus?

Många sena modell fordon har varselljus. Dessa strålkastare aktiveras hela tiden under körning, även när strålkastarna omkopplaren är i läge "Off". De flesta tillverkarna utrusta sina fordon med varselljus som en extra säkerhetsåtgärd eftersom att ha strålkastarna tända på dagtid, helst, kommer att göra andra förare mer medveten om din bil på vägen. Vanliga strålkastare

Konventionella strålkastare uppställningar utan varselljus är bara aktiveras och avaktiveras med strålkastare på /av-knapp. När strålkastarna slås på, är instrumentpanelen spårvidd belysningssystem också belysta, så att du kan läsa mätarna på natten. Men i dagsljus, kan belysta mätare vara svårare att läsa, så förarna är mer benägna att lämna strålkastare stänga under dagtid körning.
Varselljus

I de flesta fordon utrustade med varselljus, strålkastarna tänds när motorn startas och handbromsen är avaktiverad. Detta gör att strålkastarna som lyser medan Dash mätarna är inte, vilket gör det möjligt att ha strålkastarna körs i dagsljus utan att kompromissa spårvidd synlighet.
Fördelar

Biltillverkare och förespråkare av varselljus hävdar att ha strålkastarna lyser hela tiden ökar bilens synlighet för andra förare. Med ökad synlighet, bilolyckor är mindre sannolikt att uppstå som förare blir mer alert och medveten om andra fordon på vägbanan.
Nackdelar

Motståndarna varselljus hävdar att lamporna gör för en mer rörig och distraherande vägbanan. Förare är mer benägna att bli distraherad av de upplysta strålkastare för mötande fordon. Dessutom, när majoriteten av bilarna i en tät trafiksituation utnyttjar varselljus, kan reflexer från belysningen skapar problem förarens sikt, särskilt på en solig dag. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116205.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.