Hur Rikta en Trailer Tongue med en axel

En avgörande steg i byggandet av en hemmagjord släpvagn korrekt inriktning tungan av trailern --- den punkt som ansluts till dragfordonet --- exakt med mitten av vagnens axel. Det finns nästan ingen tolerans för snedställning. Om tungan inte är korrekt monterad på ramen, kommer vagnen spårar inte ordentligt bakom dragfordonet. Den ytterligare fästpunkt är off-center från axeln, desto mer släpet svajar samtidigt som bogseras. Saker du behöver
Måttband Märkpenna
Laser nivå
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera mitten av axeln genom att mäta avståndet mellan de inre kanterna av hjulnaven, längs längden av släpets axel. Dividera mätningen på mitten och mäta resultatet från den inre kanten av endera hjulnavet till mitten av axeln. Till exempel, om den nav-till-nav mätning är 40 inches, skulle halva avståndet lika med 20 inches. Mät in, längs axeln, 20 inches från en hjulnav och markera med pennan. Dubbelkolla genom att mäta från mitten märket på insidan kanten av den motsatta hjulnavet. Måtten ska vara identiska. Om inte, upprepa proceduren.
2

Mät bredden på den främre tvärbalk i trailerns ram och dividera antalet i hälften. Mät resultatet från den ena kanten av den främre tvärbalken till centrum av den främre tvärbalken av ramen. Som ett exempel, om den främre tvärbalken är 30 inches, skulle halva avståndet vara lika med 15 inches. Mät in 15 inches från varje kant på främre tvärbalk och markera mittpunkten med pennan. Dubbla kontrollera genom att mäta från centrum märket på främre tvärbalken till den motsatta änden av den främre tvärbalken. Siffrorna ska vara identiska.
3

Lokalisera mitten av trailerns dragkrok punkt (där tungan på släpvagnen ansluts till bollen för dragkrok) genom att mäta bredden på bollen -koppling spärr som sitter på toppen av hitch kulleden. Dividera antalet på mitten och markera det resulterande numret på regeln.
4

Skjut tungan fäster stöder upp mot den främre tvärbalk i trailerns ram. Sätt på lasern nivå och ställa in nivån på mitten märket på främre tvärbalk av ramen. Rikta lasern med mitt märke på axeln, flytta sedan tungan montering vänster eller höger för att passa in markeringen på kulkopplingens spärren med laserstrålen. De tre mittpunkter på axeln, ram och Hitch-punkten är nu i perfekt anpassning
5

Markera fläckarna där tungan bifogade stöden är uppradade på den främre tvärbalk av släpvagnen.; de punkter där tungan av trailern kommer att anslutas (svetsas eller bultas) på vagnens ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116203.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.