Hur du ändrar frostskyddsmedel i en Ford 3000 Traktor

frostskyddet och kylvätskenivån är synonymt för den vätska som används i motorns kylsystem. De termer används ofta omväxlande. Vätskan, oftast en lösning av etylenglykol och vatten, skyddar motorn från överhettning samt från frysning. Med tiden etylenglykol bryts ned, att förlora sina skyddande förmågor, och måste bytas. Den mest grundliga metoden för att ändra frostskyddsmedel i en Ford 3000 traktor innebär tömma kylaren och tillbaka-spolning av systemet med vatten innan påfyllning systemet med nytt kylmedel. Saker du behöver
platt skruvmejsel
dräneringskärlet
Tänger
trädgårdsslang
Shop handduk
Fresh
frostskyddsmedel
Visa fler instruktioner
1

Låt traktorns motor svalna helt. Skruva av kylarlocket och placera drain pan under kylarens drain petcock, ligger på botten av radiatorn. Öppna petcock och tappa ur kylvätskan ur kylaren. Om petcock pinnar, tryck försiktigt med en tång.
2

Flytta dräneringstråget under den nedre kylarslangen och ta bort den nedre slangen ordentligt med skruvmejseln. Dra den nedre slangen från kylaren och avsluta avtappningen från systemet. Byt nedre kylarslangen och sätt tillbaka slangklämma. Stäng avloppet petcock. Om traktorn har en tank kylarens, dra gummislangen från upptagningstanken och tappa ur kylvätskan i dräneringstråget.
3

bort övre klämman kylarslangen med skruvmejseln och dra slangen från kylaren. Sätt trädgårdsslang ungefär sex inches i den övre kylarslangen och använda handduken för att fylla tomrummet mellan trädgårdsslangen och kylarslangen. Om traktorn är utrustad med en kupévärmare, ställ in värmereglaget till "hög".
4

Slå på trädgårdsslangen och låt vattnet rinna tills vätskan som kommer ut den övre slanganslutningen på elementet är tydlig. Stäng av vattnet och ta bort trädgårdsslangen och handduken från kylarslangen. Töm systemet genom att öppna kylarens ventil avlopp petcock och ta bort den nedre kylarslangen. När systemet har tömts helt, stäng petcock och sätt tillbaka både kylarslangar till kylaren med slangklämmorna. Återanslut gummislang till kylarens tanken
5

servicemanualen för din traktor för att fastställa kapaciteten på kylsystemet och fyll systemet till hälften av sin kapacitet med ny kylarvätska. Till exempel, om kylsystemet kapaciteten är klassad för 12 liter måste du lägga till 6 liter av färsk frostskyddsmedel. Toppa systemet med vatten.
6

Starta motorn och låt motorn gå, med kylarlocket av, tills motorn uppnår normal arbetstemperatur. Stäng av motorn och låt systemet svalna. Överst på systemet med vatten och byt ut kylarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116190.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.