77 Oliver Traktorspecifikationerna

Under de år som den tillverkats, 1948 till 1954, var Oliver 77 är en av de mest kraftfulla, önskvärda jordbrukstraktorer tillgängliga. Dess eleganta karossen och slutna motorrummet ansågs mycket modern på den tiden, och det var tillgängliga i tre olika bränsletyper: flytande propan, bensin eller diesel. År 1954 kunde Oliver 77 köpas för $ 3000, som idag, justerat för inflation, skulle översätta till nästan $ 24.000. Axelavstånd och ram

Oliver 77, även känd som Oliver Super 77, vägde 4,207 pounds som en gas eller flytande propan traktor, och 4,502 pounds som en diesel. Dessa traktorer kan ballast, dock med så mycket som ytterligare 4,000 pounds. Detta hjälper till med att få grepp när man drar en tung belastning på leriga fält. Som en rad-gröda traktor, eller när framhjulen är placerade nära varandra, Oliver 77 was140 inches lång. När utrustat som en vanlig traktor, men där framhjulen är placerade långt ifrån varandra, var Oliver 77 130 inches lång. Traktorns totala bredd var 60 inches, och dess höjd var 74 inches.
Motor och växellåda

Oliver 77, som redan nämnts, kan köpas med förmågan att använda antingen bensin, diesel eller gasol bränsle. Den grundläggande motor strukturen är en Waukesha-Oliver vertikala I-head motor som fördrivna 193,9 cubic inches som en bensin traktor, 139,9 kubiktum som en flytande propan traktor och 193.9 i diesel formulär. Alla traktorer har en rating på 1600 varv per minut, och producerade maximalt 32 hästkrafter vid dragstången under testning. Den Oliver 77 överföringen var sex-framåt-växlad växellåda med två hastigheter bakåt.
Drive System och Hjul

Oliver 77 var tillgängliga endast som en 4x2, två-hjulsdrivna traktor. Vikter kan monteras på traktorns front för att underlätta framhjulsdriven dragkraft. Den Oliver 77 bara var tillgängliga som antingen en standard eller radgrödor traktor, inte som en sökrobot utrustad med bulldozer trappsteg. Bakdäcken var 12-38 storleksstandard traktordäck, och både radgrödor och standarddäck front var standard 6,0-16 däck som ursprungligen utrustade.
Kraftuttaget och extra utrustning

kraftuttag hästkrafter för bensin Oliver 77 bedömdes på så mycket som 37 hästkrafter, med liknande resultat för både flytande propan och traktorer diesel. Den Oliver 77 försågs med en trepunkts skumt, vilket gör den anpassningsbar för användning med alla tillgängliga lantbruksmaskiner på den tiden. Den trepunktsfäste är den traditionella traktorns draganordning metoden och har varit i bruk från 1940-talet fram till idag. Alla lantbruk använder en trepunkts skumt kan bearbetas med Oliver 77 traktorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116179.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.