Hur att bogsera en van med en kedja

Om du har en van som måste bogseras, är det möjligt att använda en dragkedja för att få jobbet gjort. Tow kedjor är tillverkade av höghållfast stål betyget till flera ton på vikten dras. Det finns typiskt minst en krok i änden av kedjan. Det bör ha antingen ett lock-pin eller en grind, använde båda enheterna för att fästa kedjan till en dragkrok på bilen. De bogsera måste samordnas med en annan förare och behöver göras vid låga hastigheter. Saker du behöver
Två chaufförer
bogsera fordon
dragkedja med lås pin
Red nylon band eller röd flagga
Visa fler instruktioner
1

Klipp en krok av dragkedja på framsidan dragkrok på bilen. Titta under främre stötfångaren, antingen till vänster eller höger, för att lokalisera kroken. Skjut kroken s låspinnen i låset hål eller klippa kroken porten till stängt läge. Haka fast den andra sidan av dragkedja till den bakre dragkroken på dragfordonet, återigen tar tid att ställa in låset stift eller grind.
2

Knyt en bit rött nylonband runt centrum som kabeln kedjan så det finns minst 12 inches av överskjutande band på båda sidor av knuten. Titta på positionen för den byråkrati under bogseringen. Om byråkratin är låg eller nära marken du vet att det finns slack i kedjan.
3

Starta dragfordonet och rulla ner förarens fönster. Har den andra föraren får i skåpbilen och satte van i neutral växel. Vrid van s varningsblinkers till "On" rulla sedan förarsidan fönstret nedåt. Kontrollera dragfordonets varningsblinkers är på.
4

Sätt dragfordonet i växel och sakta börjar röra sig framåt. Gå sakta tills slack i kedjan avlägsnas. Som slack på hytten tas bort, känner för ett ryck mellan dragfordonet och van.
5

Drive med van i släptåg till verkstad eller en säker parkeringsplats. Överskrid inte 30 mph medan bogsering van.
6

Knacka bromsarna i ett "ludd" rörelse när bromsa dragfordonet. Börja bromsning tidigt att rymma extra vikt från van i släptåg.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116162.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.