Skillnaden mellan Ford C4 och C6

Transmissionen är en av de mest vitala delarna av någon bil. C4 och C6 var transmissioner som tillverkas och används av Ford Motor Company i vissa fordon. Liknande i namn, det finns skillnader i de två sändningar som kan vara viktigt om du funderar på en växellåda för ditt fordon. Effekt

En av de stora skillnaderna mellan C4 transmission och C6 överföring används av Ford var mycket makt att de kunde hantera. Den C4 sändningen främst används i bilar. Den C6 överföring kunde hantera mer makt. På grund av förmågan att hantera mer makt, var C6 transmission används i många Ford lastbilar med större motorer, och i större bilar som tillverkades med större motorer.
Åren gjort

annan stor skillnad i Ford C4 och C6 sändningar är de åren som varje överföring användes vid tillverkningen av Ford-fordon. Den C4 sändningen användes först av Ford Motor Company 1964. Den C4 upphörde används i Ford fordon 1986. Den C6 växellåda användes första gången år 1966 och upphörde att användas i lager produktion under 1996. Därför, om du har en Ford fordon som tillverkades med en C-sändning antingen 1964 eller 1965, kan du vara säker på att överföringen är en C4-modellen, medan om det producerades efter 1986, kan du vara säker på att det har tillverkats med C6-modellen överföring i det.
Duty Klassificering

annan av skillnaderna mellan C4 och C6 sändningar är storleken på överföringen. Den C4 transmissionen var mindre och inte kan hantera en tung last. Därför var Ford C4 transmission klassificeras som en medeltung transmission. Ford C6 överföring var större och har klassificerats som en tung transmission.
Moderna användningen

Både C4 och C6 sändningar fortfarande används i vissa fall. De är särskilt används av dra förare och varma entusiaster rod. Den C6 växellåda används också av dem som tycker om att gå off road med sina lastbilar. Sedan C4 användes aldrig i lastbilar och endast används i bilar, är denna överföring inte används i moderna bilar för att gå off road eftersom det helt enkelt inte har tillräckligt med kraft för detta ändamål. <
br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116156.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.