3 enkla maskiner som används i bilar

Enkla maskiner används för att göra multiplikation, manipulera och styra kraften lättare. Det finns sex allmänt accepterade enkla maskiner, som alla används på olika sätt i fordon. Enkla maskiner är inte så komplicerad och vanligtvis har få rörliga delar, om något. Genom att använda enkla maskiner tillsammans, får vi maskiner som bilar, som består av många enkla maskiner men alldeles för komplex för att betraktas som en. Hjulaxel

Hjulaxel enkel maskin används i bilens axel och drivlina. Dessa maskiner består av en liten axel --- en axel --- ansluten till en större cylindrisk form, som ett hjul. I en bakhjulsdriven bil, de bakre hjulen och axeln agera på detta sätt. Ett annat exempel är ratten. Ett enkelt sätt att illustrera Hjulaxel modellens betydelse för ratten är att jämföra en bil med servostyrning till en utan. Den ena med det har sannolikt en mycket mindre ratt. Utan servostyrning, vrida ratten kräver mycket mer kraft, vilket är lättare att utöva vända en större ratt.
Spakar

Flera bilkomponenter använda spaken för att göra applicera kraft lättare. Till exempel växling knoppen och många av de rattar som vindrutetorkare kontroll alla använder spaken mekanismer. En hävstång är något med en "arm" som vänder, vrider eller roterar mot en enda stödpunkt för att ge större kraft. Tänk på fönstret kontroller i äldre bilar utan elektriska fönsterhissar, använder de en spak du rotera för att sänka eller höja bilens fönster.
Skruvar

Skruvar är enkla maskiner med ett lutande plan virad runt en central cylinder, som en korkskruv eller glödlampa skruv. Massor av skruvar används i bilar, inklusive huvud och bakljus och just de bultarna som håller ihop bilen. En modifierad version av skruven, som kallas snäckdrevet, används tillsammans med en växel för att tillåta skruven att drivas av redskapet, men inte tvärtom. Denna typ av skruv ser användning i bilens styrväxeln.
Sammansatta Machines

förening eller komplicerade maskiner definieras som grupper av enkla maskiner som arbetar tillsammans. En bil, som helhet, är det perfekta exemplet på en komplex maskin. Titta på det inre arbetet i fordonet, liksom motorkomponenter, snabbt avslöjar att de flesta komponenter passar in i någon av de sex enkla maskiner kategorier. Exempelvis förlitar motorn på remskivorna att snurra kugghjul och skruvar och hjul-och-axliga enkla maskiner för att generera ström som sedan har fördelat i resten av bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116135.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.