Hur man gör en Surface Plate

planskivor är fasta ytor används som referenser för att se om andra objekt är nivå eller inte. Plattorna kan tillverkas av flera olika material som stål, granit och glas. Medan ytplattoma kan köpas från leverantörer mekanisk verkstad, är det möjligt att konstruera din egen. Med viss kunskap om svetsning och med rätt material och verktyg kan du bygga en exakt och pålitlig planskiva som kan hålla en livstid. Saker du behöver
svetspistol handskar
svetsning och hjälm
platt stycke halv-tums stål
10 stycken stål I-balk (4 för ram, 4 för ben, och 2 för centrum support) katalog Måttband
Counter sink bultar
Skiftnyckel
Level
Paint (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Bestäm höjd du vill att ytan plattan vara. Du vill inte att böja över hela dagen medan du arbetar på ett projekt, så det är en bra idé att bygga plattan på lagom höjd.
2

Sätt på din svetshjälm och handskar. Svetsa samman I-balkar till en rektangel för stålplåten för att passa på toppen av det. Stålplåten ska inte hänga över kanterna på I-balkar, så se till att dina pjäser mäts korrekt innan du börjar svetsa. När ramen av ytan lådan har svetsats ihop, svetsa på de fyra benen. Typiska storlekar för ramar är 2 meter från 2 meter, 2 meter med 3 meter, eller 3 meter med 3 meter.
3

Weld centrum stöder. Dessa två I-balkar bör gå på motsatta sidor av ramen, mellan benen. Fortsätt svetsa tills ramen är helt hållbar.
4

Nivå ramen. Om ett av benen verkar mindre eller högre än de andra, klippa den för att passa.
5

Luta ramen på dess sida. Be om hjälp. Undersök benen så att ingen extra svetsning behöver göras. Luta ramen på sina ben så att det står upp som det kommer att bli när du arbetar på ytan plattan.
6

Lay stålplåten på ramen. Plattan ska vara 1/4-tums tjock vid minimum, och bör köras jäms med dina valda dimensioner. Märk upp hålen 4 inches isär kring stålplåt med ett måttband och penna.
7

borrhål där du gjort blyertsmarkeringarna. Sätt räknaren sink bultarna genom hålen och dra dem under ramen. Se till att alla disk sink bultarna är ordentligt på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116123.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.