Chevrolet Cavalier: Hur kontrollera linjen Valve Broms

Ventilen bromsledningen, allmänt känd som en broms utjämningsventil, distribuerar hydrauliska trycket i bromssystemet. Det proportioner bromstrycket till bakhjulen för att undvika en hjullåsning, vilket kan resultera i att förlora kontrollen över bilen. Chevy Cavaliers är utrustade med en General Motors-stil proportionering ventil som körs till framhjulen och till den bakre bromsledningen union. Dessa ventiler är tillförlitliga, men ibland kan de erfarenheter slitage och bli felaktig. På grund av detta är det viktigt att kontrollera att bromsen fördelningsventilen fungerar på rätt. Saker du behöver
Tube skiftnyckel
Rag
Pan för att fånga vätska
Visa fler instruktioner
1

Leta bromsen utjämningsventil under huven. På en Cavalier, det ligger på fender, intill brandväggen. Du kan identifiera den med de fyra bromsledningar kopplade till den. Dessa går till de fyra hjulen.
2

Kontrollera för att se om det finns någon vätska som har läckt utanför bromsen fördelningsventilen under huven. Om så är fallet, rensa upp området noggrant. Använd din nyckel tube nöt att se till att muttrarna på baksidan av fördelningsventilen är säkra.
3

Kontrollera läckage om ingen vätska är synlig. Skjut pannan under bilen, direkt under broms fördelningsventilen. Skruva varje rör mutter på ventilen för att lossa dem.
4

Stig in i bilen och tryck försiktigt på bromsen. Titta och se om någon av bromsvätskan har läckt in i pannan. Om det finns bromsvätska närvarande, då ventilen fördela vätskan normalt.
5

Undersök att se om det finns en oproportionerligt stor del av vätska som rinner mellan de främre och bakre bromsarna. Fluid distribueras till frambromsen skulle läcka snabbare än vätska som rinner till de bakre bromsarna. Tyvärr, som om det är mer flytande ut till baksidan än framsidan, då den proportionella ventilen behöver bytas.
6

Ta bort alla fyra bromsledningar kopplade till bromsen proportionella ventilen. Ta bromsen proportionella ventilen genom att skruva loss de två skruvarna på baksidan av ventilen som håller den på plats. Installera den nya ventilen precis som den gamla var på plats. Kontrollera bromsledningarna alla fästa till samma platser som den föregående ventilen.
7

köra bilen runt kvarteret eller till slutet av uppfarten för att testa att du fäst bromsen proportionella ventilen ordentligt . Om problemen ändå fortsätta, ta Cavalier till en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116111.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.