Hur man installerar en lyftanordning på en expedition

Om du vill ha större däck och ökad markfrigång för din Ford Expedition, kan du installera en hiss kit. Hissen kit kommer att höja hela bilen upp till 5 inches. Medan högre markfrigång bidrar till att förhindra skador på underredet på din expedition, när du reser över ojämn terräng, stora off-road däck kräver att fordonet lyftas för att tillgodose deras högre profil. Saker du behöver
Lift kit
Måttband
hydraulisk domkraft Sida 2 Jack står
Tie rod avdragare
Krängningshämmare borttagningsverktyg
mässingsdorn drill
Power
9/32-inch borr
½-tums borr
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Mät höjden av Expedition medan parkerade på plan mark. Mät från centrum av varje hjul till den nedre kanten av kåpan. Skriv ner mätningen för varje hjul och håller måttet på ett säkert ställe.
2

Lossa muttrarna som håller framhjulen, men ta inte bort muttrarna ännu. Blockera bakhjulen för att förhindra Expedition rullar bakåt och lyft den främre delen av fordonet tills hjulen är 3 till 4 inches från marken. Addera 3

Place pallbockar under ramen för säkerheten. Sänk Expedition på pallbockar genom att sänka hydraulisk domkraft. Ta bort muttrarna och ta bort framhjulen.
4

Mät trådarna i torsionsstång bulten på vänster sida av fordonet. Skriv ned numret. Ta bort torsion regelstång justering. Nästa, ta bort torsionsarmen vred och torsionsstången. Upprepa detta steg på den högra sidan av fordonet.
Montering av främre Lift
5

Avlägsna torsionsstaven tvärbalkar från ramen. Ta bort de nedre länkarmarna och vingla barer på båda sidor av fordonet. Håll muttrar, bultar och brickor på en säker plats.
6

Ta bort de fyra skruvarna och bromsok från styrspindeln. Använd en stark tråd eller rep för att binda de bromsok till ramen. Nästa, ta bort broms rotorer från styrhytten knogarna.
7

Ta bort sprinten, axelmutter och lageraggregat på vänster axel. Ta bort skruvarna som håller fast axel till differentialen och styrspindeln. Nästa, ta bort sprinten och muttern från Dragstång änden på vänster sida.
8

bort styrstag slutar från styrspindeln med hjälp av en dragstång avdragare. Ta bort de chocker genom att ta bort chock nötter, tvättmaskin, bultar och bussningar. Ta sedan bort sprinten och muttern från den övre kontroll på båda sidor av den främre delen av expeditionen.
9

bort styrspindeln från både den övre och undre länkarmar och kulleder med en slips rod avdragare. Ta ut de två kontakterna på framsidan tvärbalkar. Avlägsna bultar och muttrar från de nedre länkarmarna och bakre tvärbalkar och sedan Unbolt tvärbalkarna från ramen.
10

Support skillnaden med den hydrauliska domkraften och sedan skruva den nya främre kors medlemmar till ramen. Skruva den nya bakre tvärbalkarna på plats. Unbolt differential och minska den med den hydrauliska domkraften.
11

Rikta in den vänstra fästen på differential med tvärbalkar och skruva dem på plats. Upprepa efter rätt tvärbalkarna. Dra inte åt bultarna ännu.
12

Installera skidplate medföljer nya lift kit på tvärbalkarna. Fäst hållaren kit till cross-medlemmar, men dra inte åt bultarna. Montera de nedre länkarmarna på tvärbalkar och dra åt alla skruvar.
13

Montera förlängningen kit (bumpstop) på vänster sida av ramen, men dra inte åt bultarna. Markera platsen för hålet där bumpstop bör fästa på den ursprungliga utrustningen bumpstop pad. Borra ett 9/32-inch hål i den ursprungliga utrustningen bumpstop pad och montera muttern, men dra inte åt den ännu. Upprepa på höger sida.
14

bort den ursprungliga utrustningen bultar och lageraggregat från vänster styrspindeln. Avlägsna damm tätningen och sedan installera den bärande enheten i den nya styrspindeln. Montera de övre och undre länkarmar och kulleder åtdragning dem till bilens specifikationer. Upprepa på höger sida.
15

Montera vänster axel och den nya spacer på differentialen. Byt lager montering och vridmomentet till fordonets specifikationer. Byt ut sprinten och nötter axel. Upprepa på höger sida av fordonet.
16

Byt bromsslangar, rotorer broms och bromsok på nya knoge. Ta bort de hårda bromsslangar från bromsok och installera de nya bromsslangar från satsen. Montera nya bussningar och stag till de nya cross-medlemmar. Märk ut hålen där nya stag ansluter med tvärbalk och sedan borra fyra ½-tums hål på dessa platser. Montera nya fästen och stag och vridmoment specifikationer.
17

Installera torsionsstång på tvärbalk och ställa trådarna till det mått du tog tidigare. Montera de nya chocker och slips länkhuvuden. Dra åt bultarna till fordonens specifikationer.
18

Fäst de nya ändlänkar till de nedre länkarmarna och sedan installera de nya ändlänkar på krängningshämmaren. Dra åt muttrarna. Byt framdäcken och höja fordonet tillräckligt för att ta bort domkraften och sänk bilen till marken. Dra åt hjulmuttrarna.
Installation av Rear Lift
19

Lossa muttrarna på de bakre hjulen. Blockera framhjulen så att fordonet inte rullar framåt. Placera två pallbockar under den bakre ramen och sänka Expedition på domkraften ramar. Ta bort drivhjulen.
20

Ta bort chocker, gunga länkar stångände och spår bar. Sänk bakaxeln på hydraulisk domkraft. Ta bort spolarna och isolatorer. Montera de nya bumpstop förlängningar och nya spiralfjädrar.
21

Höj bakaxeln och montera de nya chocker och nya krängningshämmare. Ta bort klämman från ramen på övre krängningshämmare och markera den nya platsen för krängningshämmaren montera 4 inches ner från den ursprungliga placeringen. Borra ett ½-tums hål på den nya platsen. Installera den ursprungliga utrustningen klämman över det nya hålet.
22

Använd det nya fästet spåret bar för att installera det nya spåret bar på insidan av den ursprungliga utrustningen ram. Dra åt alla bultar till fordonets specifikation vridmoment. Byt hjul på fordonets bakre del. Höj bilen med hydraulisk domkraft nog att ta bort domkraften och sänk bilen till marken. Dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116093.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.