Hur man utför elektrisk felsökning på en Chrysler PT Cruiser

Enligt Edmunds, "Chrysler PT Cruiser är en fyrdörrars vagn inspirerad av skåpbilar från the1930s." Den Cruiser är en populär bil bland bilentusiaster som söker en "retro"-tema konceptbil med gott om utrymme till ett överkomligt pris. PT Cruiser är en mycket pålitlig bil, men om du upplever kortslutning och maktfrågor en felaktig elektrisk komponent kan vara problemet. Saker du behöver
Nine-volts "minne saver"
Wrench
voltmeter
OBD-1 kodläsare
testlampan
Visa fler instruktioner

1

Anslut On-Board Diagnostics kodläsare (OBD-1) i elcentralen. OBD-1 är en intern felsökning inbyggt i Cruiser. Interiören säkringsboxen på vänster förarsidan av instrumentpanelen, under en panel. Anslut OBD-1 kodläsare till kabeln med den röda mössan över det. OBD-1 identifierar problem som numeriska koder, så det är viktigt att du hittar en nyckel felkod före användning av läsaren. Webbplatsen "PT Cruiser Blog" har en länk till en lista över OBD-1 felkoder.
2

Vrid nyckeln i tändningslåset, och låt OBD-1 läsare skanna din OBD för problem. Addera 3

Jämför koden från OBD-1 kortläsare med koden noterat på PT Cruiser blogg, och identifiera exakt vad som behöver fixas.
4

Anslut en nio-volts "minne saver" i bilens strömuttag eller cigarettändare, så att du kan hålla spänningen till batteriet. Om du inte har ett OBD-1 kortläsare, måste du felsöka gammaldags sätt. När du gör elektrisk felsökning på en bil, måste du haka av batteriet för att förhindra att få chockad. Detta orsakar en "minnesförlust" med sådana saker som dina förinställda radiostationer, och inställningar måste återställas. Den nio-volts "minne saver" ger ditt batteri ett tillräckligt låg spänning för att hålla dig säker samtidigt som minnet.
5

Pop din huv, och använd en skiftnyckel för att lossa batterikablarna, minuskabeln först och sedan den positiva en. Anslut nålliknande voltmeter leder till motsvarande kabelportar, en minuskabeln (svart) för negativa port och en positiv bly (röd) för positiva porten. Kontrollera avläsningen på voltmetern. Om antalet är lägre än fem volt måste du få ett nytt batteri eller ladda det aktuella.
6

Fäst ett av klippen testlampa till batteriets pluspol (röd), och bifoga den andra änden till ytan av någon metall elektrisk komponent, såsom en torkarmotorn, fläktmotor eller tomgång STOPPMAGNET. Om lampan på testet börjar blinka det finns en avgift där, och komponenten är inte problemet. Men om ljuset inte tänds, kan du ha en trasig säkring, trasig säkring eller en defekt brytare som behöver ändras.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116092.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.