Felsökning ojämn tomgång hållplatser för Subaru Outback Turbo

Subaru Outback är Turbo en populär hybrid mid-size vagn och crossover SUV designen. Känd för sina kraftfulla terrängegenskaper, är Outback på det högsta prestanda när det räcka tuff terräng. Sajter som Edmunds Betygsätt fordonet som mycket tillförlitlig med bara 2003 och 2005 års modeller med dålig motor tillförlitlighet. Om du upplever grov tomgång i din Outback kommer felsökning hjälper dig att identifiera problemet. Instruktioner
1

Inspektera för vakuum läckor. Efter vissa slitage, kommer din motor systemet utvecklar vakuum läckor som kan orsaka hög motor tomgång. Sök vakuum diagrammet som finns på undersidan av din huva för att identifiera ditt vakuumsystem. Bifoga en luftslang till PCV-ventilen montering på insugningsröret. Förvandla din motorn och tillämpa luft till grenröret. Spraya såpvatten på misstänkta läckor och byt slangarna som bubblar när tvålvatten sprejades.
2

Kontrollera din gasspjället. Den trottelplattan hjälper till att kontrollera den mängd luft laddning kommer in i insugningsröret. Om din gasspjället är helt stängt, kommer din motor startar inte och om gasspjället inte stängs korrekt du får för mycket tryck i dina ventiler och det kommer att påverka resultatet för din motor och orsaka ojämn tomgång. Se om gasspjället är stängd. Ta ditt intag av vid spjällhuset och se om det finns något som blockerar gasreglaget plate.Clear alla hinder med lite luft och om det finns några hinder, lossa gasvajern och placera din gasspjället igen.

3

Kontrollera dina nötter på spjällhuset och insugningsröret är åtdragna. Om de är lösa, dra upp dem. Detta kan orsaka tomgång problem eftersom det tillåter luft att sippra från slangar och skapar lösa ventiler och plattor.
4

Inspektera din Idle Valve Air Control. Den IACV justera motorns tomgång RPM hastighet genom att öppna och stänga så att luft kommer in i spjällhuset. Hinder kan orsaka IACV till felfunktion och påverka din tomgång, ta bort enheten men behålla ledningarna ansluts, och rengör den en aerosol förgasare renare. Slå på tändningen i bilen men inte starta motorn. IAC bör börja röra sig in eller ut. Om den gör inte enheten behöver bytas.
5

Inspektera din snabb tomgång termoventil. Den FITV bistå IACV genom att trycka in luft i en kall motor för att hjälpa till att upprätthålla eller få tomgång. Om FITV krånglar det IACV inte kommer att fungera. Dra ditt intag röret från spjällhuset. Du kommer att se två hål. Starta bilen och låt den bli varm up.Place fingret över hålen. Du ska känna ett litet sug åtgärder mot fingrarna. Om du känner starkt sug mot fingrarna, är FITV dåligt och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116071.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.