Hur avgasrening i en förgasare fungerar

Innan elektronisk bränsleinsprutning blev standard bränslesystem för bilar på 1980-talet , var förgasaren som används för att blanda förångat bränsle och luft för att köra en vanlig förbränningsmotor . Det fanns många innovationer under åren för att begränsa utsläpp av koldioxid och oförbrända kolväten . Bakgrund

En viktig del av bättre kontroll av utsläpp från ett fordons avgasrör är att bättre reglera bränsle /luft- blandningen . En rik bränsleblandning ökar mängden CO2 i avgaserna , så ansträngningar gjordes för att förbättra förgasaren förmåga att upprätthålla rätt bränsle /luftblandningar .
Äldre Fordon Till Salu < p > i äldre bilar med förgasare , införde biltillverkare en uppvärmd tilluft att förånga bränslet snabbare och bidra till att upprätthålla bränsle /luft- blandningen . Vissa fordon används också en ventil värme riser som , när motorn var kall , skulle stänga av flödet av avgaser så att man skulle resa till insugningsröret , påskynda förångningen av bränslet .
< Br > Elektronisk förgasare

År 1981 introducerade General Motors en elektronisk förgasare , som syftade till att reglera utsläppen genom att se till att katalysatorn - en anordning som minskar toxiciteten av CO2 och kolväten i - var fungerar korrekt. Man gjorde detta genom att hålla luft /bränsleblandningen vid rätt förhållanden i så många förhållanden som möjligt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116034.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.