Hur till Ändra Vätskor på en KIA

Det är mer än bara olja och gas som strömmar genom bilens systemet. När du ställer ut för att ändra bilens vätskor finns ett antal system du kommer att behöva leta. Tömning och byte av vätskor kan betyda suga gamla vätskor och spolning olika anslutningsledningar från motorblocket på underredet av fordonet. Löpande underhåll och förvaltning av bilens vitala vätskesystem går en lång väg mot att hålla den i gott skick. Saker du behöver
trasa handdukar
Papper eller rena trasor
Motorolja
Kylvätska
bromsvätska
Fönster spolarvätska
transmissionsolja
Drain kokkärl
Tratt
Turkiet baster eller liknande sugverktyg
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta borta från trafik och engagera nödbromsen. Lyft huven och stötta upp den med den bifogade stabiliserande armen.
2

Kontrollera transmissionsolja efter att fordonet fortfarande är varm från att drivas. Ta ur oljestickan och kontrollera färgen och kvaliteten på vätskan. Ta bort anslutningen kraftledningen till kylaren under bilen och starta motorn för att pumpa ut all transmissionsolja i en tråget. Stäng av motorn och sätt tillbaka linjen. Byt transmissionsfilter och fyll på med ny växellådsolja.
3

Stäng av motorn och låt motorn svalna i minst en timme. Kontrollera oljenivån genom att läsa in oljestickan. Placera ett uppsamlingskärl under reservoaren under bilen, ta bort avtappningspluggen och tappa ur oljan. Byt oljefilter och sätt tillbaka pluggen och fyll på med ny olja.
4

Leta bromsvätskebehållaren och bifogade bromsledningarna. Använd sug för att ta bort bromsvätskan och överför till en behållare som kan förslutas. Fäst ett rör paus bleeder till bleeder bult och låsa ventilen medan du trycker på bromsen något. Låt vätskan rinna och upprepa för varje hjul anslutning, lås sedan ventilerna på plats och fyller på med ny bromsvätska.
5

Leta vindrutan reservoar spolarvätska i motorrummet. Om behållaren är låg eller tom, fyll det med vindrutetorkare vätska.
6

Kontrollera strömmen container styrningen vätska och tömma ut den gamla vätskan om det behövs. Beroende på utformningen av bilen, kan styrservoolja anslutningar har fästen för kall eller varm motor status åtkomst. Byt bort vätskan och sätt tillbaka locken du har tagit bort.
7

Leta reservoaren kylvätska. Öppna locket och bestämma nivån av vätska, och tillsätt kylvätska om det behövs. Kolla din instruktionsbok för typ av kylvätska att lägga. Vissa måste spädas med vatten.
8

Inspektera fordonet för att kontrollera att alla linjer och mössor korrekt har varit plomberingen och stängda. Sänk fordonet om det har tagits upp, och kontrollera att du har återfyllas varje område som behövs ersätter vätskor tillräckligt. Slå på motorn och låt den gå i några minuter.
9

Kontrollera alla flytande mätare, såsom oljetryck, för att säkerställa de vätskor har ersatts är korrekt angivna. Leta efter plötsliga förändringar i de avläsningar som kan tyda på ett problem. Kolla under bilen för droppande eller läckande vätskor som kan uppstå när du har startat motorn.
10

Täta omsorgsfullt och märka alla behållare av vätskor du har dränerad. Några av dessa kemikalier kan säkert återvinnas till lokala återvinningsstationer. Om du är osäker på sitt förfogande, kan din lokala administratör hänvisa dig om hur man gör med dem korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116033.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.