Hur ta isär och rengöra en Yamaha Förgasare

Förgasare är utformade för att ge en effektiv luft-och nyckeltal bränsle, ger förbränning för motorer. Tills övergången till elektronisk bränsle-insprutning på nyare motorcyklar, var förgasare på Yamaha motorcyklar nästan uteslutande. Som med de flesta mekaniska delar, kan tiden orsaka smutsansamlingar, bryta ner förgasaren och dess delar med igensättning slem och gunk. Okontrollerat minskar skräp uruppförande och i slutändan kan döda förgasaren. Med rätt verktyg och mekanisk förmåga, renovera en Yamaha förgasare är möjligt, förlänga livslängden för denna viktiga del. Saker du behöver
penna och papper
Skruvmejslar
Småcontainer
Bucket
Förgasare Spray
Blandade storlekar metallburkar
Värmeplatta
Luftkompressor
stålborstar
Bottle borstar
mjuka handdukar
Yamaha förgasare renare dopp
Visa fler instruktioner
1

Ta bort skruvarna som håller förgasaren på plats och ställa dem i en liten behållare för att säkerställa att de inte kommer att förloras. Lyft förgasaren från motorcykeln och ställ åt sidan i en ren arbetsyta.
2

Håll förgasaren över hinken, ta bort avtappningsskruven (float bowl) från botten. Eventuellt kvarvarande bränsle rinner in i skopan från flottör skålen.
3

Notera orientering och placering av flottar, jets och kvävas på pappret. Ta flottörerna, choke och strålar med en skruvmejsel. Från toppen av förgasaren, ta bort membranet, nål och våren.
4

Mätta huset med förgasaren rengöringsspray, och arbeta skräp loss med stålborstar. Spray tryckluft i bränslepassager, rensa och torka dem.
5 renare

Spray i strålarna, och använda en flaska borste för att avlägsna smuts och skräp. Använd tryckluft för att spruta alla återstående gunk ut och att torka jets.
6

Blanda förgasaren dip med vatten i en 2 till 1 ratio (2 dip till 1 vatten) och häll den metallburkar . Blötlägg bostäder och metallkomponenter i dip, sedan plats på den varma plattan förrän nära kokpunkten. Ställ den uppvärmda dip med delar åt sidan för 10 minuter.
7

Lift delar ur den dopplösningen noga, ställa in alla delar åt sidan på en mjuk handduk och låt dem lufttorka.

8

Sätt tillbaka nålen, våren och mellangärde. Återmontera choke, flöten och jets. Montera förgasaren på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116007.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.