Så här testar tändsystemet på en Kawasaki Mule 550

problem med att starta en Kawasaki Mule 550 All Terrain Vehicle (ATV) härrör oftast från en dålig tändspole eller batteri. Du kan testa batteriet och batteriet med en digital multimeter. Tändspolar består av primära och sekundära spolarna. Den primära spolen ökar spänningen från batteriet och den sekundära sänder spänning till motorn att avfyra tändstiften. Tändstiften antända bränslet för förbränning. Varje spole behöver en specifik resistans, vilket begränsar den elektriska strömmen för att skapa rätt spänning. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Tryck på "Power"-knappen för att slå på multimeter, vrid sedan ratten för att mäta likspänning. En huvudstad "V" med raka linjer över den utse DC volt.
2

Tryck på den röda (positiva) sond på multimetern till den positiva polen på batteriet medan du rör den svarta (negativa) sond till batteriets minuspol. Jämför spänningsavläsningen på multimeter skärmen som skrivs på batteriet. En skillnad på mer än en volt indikerar att batteriet behöver bytas.
3

Ändra ratten på multimetern för att mäta resistansen i ohm. Huvudstaden grekiska bokstaven omega betecknar en ohm.
4

Anslut den röda kabeln på multimetern till den positiva, yttre anslutning av tändspolen. Tryck minuskabel multimetern till negativ, yttre anslutning av tändspolen. Motståndet visas på multimetern är för den primära spolen. Konsultera Kawasaki Mule 550 instruktionsbok för att driva motståndet av den primära tändspolen. Om den uppmätta resistansen inte faller inom detta intervall måste tändspolen bytas.
5

Touch minuskabeln på multimeter till centrum, negativa terminalen på tändspolen att mäta sekundära spolens resistans . Bestäm om motståndet behandlingen faller inom intervallet som anges i bruksanvisningen. Om den sekundära spolen ohm läsning inte är i rätt intervall, är tändspolen trasig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115996.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.