Rotary Engine Development

Den roterande kolvmotor är en typ av förbränningsmotor . Istället för att använda en konventionell vevaxel är den roterande kolv ansluten direkt till en roterande axel . Resultatet är en mjuk, tyst motor med mycket få rörliga delar . Tidig historia

William Murdock lade grunden för utvecklingen av den roterande motorn med sin skapelse av en roterande ångmaskin 1799 . Rotary ångmaskiner var anpassat och förfinat , når sin kulmen med den amerikanska Cooley motorn 1903 . Den engelska Umpleby motor , som produceras i 1908 , var den första förbränningsmotor med en roterande design .
Wankelmotorn

svenska och franska ingenjörer utvecklat roterande motorer med inre tandad mesh redskap i 1920 och 1930 . År 1924 började Felix Wankel bygga roterande motor modeller . Vid 1927 hade han löst det primära problemet gastätheten i motorernas brännkammare . Den tyska motorcykel företaget NSU Motorenwerke AG byggde den första Wankel roterande motor 1954 .
Moderna Development

Wankel och NSU utvecklade den moderna roterande motor 1957 . I stället för en roterande rotor hus , presenterade det en mer praktisk statisk bostäder design. Den ovala - format hus innehöll en inre triangulär rötor . Den nya motorn kombinerat ett vattenkylt hus med en olje - kyld rotor . Mazda ingenjörer producerade deras första roterande motor prototyp 1961 . Under 1960-talet utvecklade de dubbla rotorer och multi - rotor motorer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115990.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.