Hur man gratis Frysta Pins i tung utrustning

Pins används för att hålla bitar av tung utrustning tillsammans slitage och rost över tiden. Detta slitage bringar stiften för att ofta fastna. För att frigöra en frusen stift i tung utrustning mer än fysisk styrka behövs. Rust ofta orsakar metall på metallytor för att binda samman. Om du börjar försöka att banka ut pinnen utan att först angripa rost, kan du bara sluta böja eller omgrupperingar ändarna av stiftet. När detta händer, måste stiftet malas, brotschas eller klippa ut. Saker du behöver
Rust-penetrerande olja
rörtång
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Släpp alla hydrauliska och mekaniska pressar slå ned på stift, om tillämpligt. Många stift kommer inte att ha någon av dessa två tryckbelastningar. Det sätt dessa tryck släpps, kommer att bero på vilken typ av utrustning som repareras.
2

Mätta alla utsatta områden i stiftet med rost penetrerande olja. Detta brukar sprutas på stiftet yta. Låt oljan sitta på pinnen i 24 timmar.
3

Skrubba utsatta områden på stiftet med en stålborste för att arbeta in oljan i stiftet hålet. Applicera en annan beläggning av rost penetrerande olja.
4

Grip huvudet av stiftet med en rörtång. Den skiftnyckel storlek som används kommer att bero på storleken av tapphuvudet. Vrid tappen fram och tillbaka med nyckeln tills den snurrar fritt inuti tapphålet. Detta kan ta flera beläggningar av olja och flera försök vridning.
5

Ta bort sprinten med en tång. Den saxsprint är en liten tapp som passar i ett vinkelrätt hål i slutet av den stora pin. Detta håller tappen från att komma ut ur pinnhålet under drift.
6

Vinkel en slägga i slutet av den stora pin och slå stiftet tills det pounds ur sitt hål. Dra ut sprinten resten av vägen ut med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115978.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.