Roliga fakta för barn om bilar

Även leksaksbilar är roliga, de kan inte konkurrera med de verkliga, liv-storlek modeller. Dag och natt, bilar hålla oss i rörelse. Vi använder bilar för att pendla till jobbet, för att besöka avlägsna släktingar och, ibland, bara för att njuta av väg resor utan mål. De första bilarna

Genom historien har uppfinnarna testat många metoder för att driva bilar. Till exempel var den första självgående fordon en trehjulig contraptionen drivs med ånga. Senare skapade en skotsk uppfinnare en eldriven bil. Slutligen, på 1880-talet, utvecklade tyska ingenjörer de första bilar som drivs med förbränningsmotorer. Dessa fordon var likartad för de flesta av de bilar du ser på dagens vägar.
Grand Prix Historia

Grand Prix racing händelser började i Frankrike på 1890-talet. Istället för att köra runt en bana, tävlade konkurrenter mellan städerna i hastigheter upp till 100 miles per timme.
Återvunnet Bilar Till Salu

Idag bilar är bland de mest återvunna produkter i världen. Detta beror på att bilar består av metaller, såsom stål, järn, koppar, bly och aluminium, som kan fortsätta att tjäna ett syfte, även efter det att bilen själv skrotas. Enligt Steel Recycling Institute, är cirka 25 procent av en bils kaross som redan består av återvunnet stål.
Fortkörning Biljetter |

Polisen utfärdade en av världens första fortkörningsböter 1904 till en Ohio mannen som körde 12 miles per timme. Enligt AutomobileInsurance.org, polisen utfärdar nu ungefär 34 miljoner fortkörning biljetter varje år i USA. Det genomsnittliga bötesbeloppet är $ 150, för en årlig kostnad på ca $ 5100000000. Addera Etymologi

Ordet "bil" kommer från det grekiska ordet "autos," mening "jaget , "och det latinska uttrycket" Mobilis ", vilket betyder" lös. " Ordet "bil" kommer från den normandiska franska termen "Carre" och den latinska termen "Carrum" eller "Carrus." Ursprungligen beskrev dessa termer Celtic stridsvagnar. Addera Jordnötter Commercial

tecken från den tecknade serien "Peanuts" inte visas i animerad form tills de spelade en roll i en reklamfilm för Ford Fairlaine bilar.
Model T Popularitet

modell T-Ford är en av de mest populära bilmodellerna i historien. Vid ett tillfälle stod T-Forden för mer än hälften av bilarna i världen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115955.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.