Hur Dra en Camper och en båttrailer på gång

Dra en husvagn och båt trailer på en gång, som kallas "triple-bogsering," kräver att alla tre fordon ordentligt förses med lämpligt betygsatt och installerad utrustning, och båda trailers bör vara utrustade med sina egna bromssystem. Dessutom drar två vagnar tillsammans bakom ett dragfordon är inte lagligt i alla stater. I de stater där trippel-bogsering är tillåtet, som många av dessa stater begränsningar till den totala kombinerade längden och vikten av de tre fordonen. Saker du behöver
Receiver-typ dragkrokar
Vidvinkel fällbara speglar
Visa fler instruktioner
ett regelverk

Kolla i din hemviststat, samt som hos alla stater du planerar att passera, för att avgöra om triple-bogsering är lagligt, och om det finns några begränsningar för vikt och längd.
2

Bestäm tillverkarens brutto bogserlina vikt rating ditt fordon genom att hänvisa till din bil bruksanvisning.
3

Lägg vikten på både släp och eventuella ytterligare poster såsom bagage och vatten i sommarlägret spillvattentank. Jämför summan till bilens dragkrok vikt rating.
4

Leta trailerns VIN (chassinummer) platta för att hitta sin tunga vikt, hur mycket vikt släpet gäller vid skumt punkt när inte i rörelse, såväl som dess bruttovikt. Som en tumregel, är tungan vikt cirka 10 procent av bruttovikten.
5

Install tvådelad mottagare-typ, vikt-distribuera anti-vingla fästen på dragfordonet och den första trailern . Dessa missöden bultas eller svetsas i ramen och har en port som tar emot skumt och boll, samt vikt-fördelning barer som fäster till skumt och tungan på släpvagnen. Detta är viktigt i att kontrollera sway medan bogsering, kommer som någon gungande från den första trailern skall överföras och förstoras av den andra.
6

Select missöden som är starka nog att bära vikten av alla enheter bakom skumt. Till exempel måste det skumt för dragfordonet vara dimensionerad för vikten av husbil och båt och båttrailer. Det skumt på resor trailer måste vara dimensionerad för vikten av båten och båttrailer. Klass I missöden är klassade för släpvagnar med en högsta tunga vikt på 200 kg. och 2.000 pund. bruttovikt. Klass II missöden är klassade för släpvagnar för tunga vikt på 350 kg. och 3500 kg. bruttovikt. Klass III missöden är klassade för släpvagnar med en högsta tunga vikt på 500 kg. och 5.000 kg. bruttovikt. Klass VI missöden är klassade för släpvagnar med en tunga vikt på upp till 1200 kg. och en högsta bruttovikt av 10.000 pund. Om du är osäker alltid gå till nästa högre nominellt skumt. Var säker på att missöden levereras med lämpligt betygsatt säkerhetskedjorna.
7

Placera tyngre enheten mellan dragfordonet och lättare släp. Om du inte har en ovanligt tung båt som väger mer än husbil, bör båten vara fäst i slutet.
8

Installera flyttbara, vidvinkel fällbara speglar på dragfordonet för att ge en tillräcklig vy av båda trailers medan bogsering. Folding speglar gör att du kan vika dem plant mot dragfordonet om du skulle behöva för att navigera genom ett smalt område.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115922.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.