Hur man installerar torsionsaxlar

Om du är trött på att upp och ner våg-ridning känsla du upplever när du bogserar din släpvagn, det finns en lösning. Installera torsionsaxlar kommer att jämna ut det överdrivna rörelser och ger dig en mycket bättre och mer komfortabel. Torsionsaxlar kommer att eliminera kontakt metall mot metall i upphängningssystem och minska slitaget. Med detta extra dämpning, kommer du att ha mindre lasthantering. Om du är skicklig med en svetsare och vet fjädringssystem, installera torsionsaxlar är ett projekt som drastiskt kommer att förbättra din bogsering upplevelse. Saker du behöver
Welder axlar
Torsion
Installationsdiagram
momentnyckel
Blandade skruvar, brickor och muttrar
Visa fler instruktioner
1 < p> Mät trailern och utvärdera din nuvarande axel inställningar. Välj plats på släpet för axel placering. Använd läge för hjulet centrum och dess förhållande till tyngdpunkten för att bestämma slutliga axel placering och belastning hitchkrok. Hitch belastning avser den andel av släpvagnsvikt skumt kan bära på ett säkert sätt.
2 Vridmoment specifikationer förhindrar för hård åtdragning och bult brott.

Välj fastsättningsmetoden du ska använda för din torsion axel installationen. Om din släpvagn rör strukturerade rambalkar, hänvisa till specifikationer installation kit att välja din monteringssats och få vridmoment specs för kit du väljer. Du kan välja att montera axeln med en toppmonterad kit eller en sida fästet. Bultstorlekarna och specifikationer vridmoment varierar beroende på vilket du väljer.
3

Använd andra diagrammet om din släpvagn med antingen "C"-kanal eller "I" beam ram. Med metoden markerade bilagan, måste du justera nu axeln eller axlarna på släpvagnen ram. Detta är en exakt, exakt mätning med mycket små toleranser. Se anpassningen diagram för att se illustrationen av axelns mittlinje i exakt vinkelrät position till den horisontella centrumlinjen av släpfordonet. Detta är hur din axel skall placeras.
4 bultar, brickor och muttrar minska mängden svetsning.

Använd lämplig skruv och platta monteringssats som anges i diagram 1, för din tub typ ram. Det rekommenderas av tillverkaren att använda sidomonteringsorganet galgar för röret inramning. Använd en momentnyckel för att installera dessa sidor hamnar på täthet.
5

Använd diagram 2 för att hitta rätt monteringsfäste storlek för dina axlar. Du måste känna till avståndet från centrum av hjulet till hålen bulten. Pre-montera galgar på axeln med hjälp av hårdvara och diagram som i AP-kit.
6 fastspänning av hangarer håller dem på plats för att dras åt på plats.

Kläm hangarer ordentligt mot axel parentes. Dra åt bultarna enligt moment spec på sjökortet. Satsa axelarrangemanget på ramskenorna på den plats du identifierade tidigare och svetsa galgar sidomontage till ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115848.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.