Felsökning av en Kohler Generator

Kohler tillverkar gas och diesel generatorer i flera olika storlekar. Även motorerna i allmänhet är tillförlitliga, kan de kräver felsökning och underhåll för att bibehålla en funktionell driftstatus. Regelbundet underhåll kommer att förhindra mekaniska problem men tung användning i industriell miljö kan orsaka att motorn täppa och delar inte fungerar. Felsökning kan genomföras med flera grundläggande steg som kräver endast grundläggande mekanisk kunskap. Om motorn är allvarligt skadad, kan det kräva professionell service eller utbyte. Saker du behöver
voltmeter
Stålborste
Motorolja
Hylsnyckel
Tändstift
Mikrometer
Luftfilter
Förgasare Rags Cleaner Review

Visa fler instruktioner
1

Försök att starta motorn. Ställ in den till hälften choke, vrid omkopplaren till läge "ON" och tryck på "Start"-knappen eller dra i startsnöret. Om motorn är knappt veva innan det dör, kontrollera batteriet med en voltmeter. Rengör alla batteripolerna med en stålborste och testa igen. Om batteriet inte ger ström, byt till ett nytt batteri.
2

Dra oljestickan från motorn och rengör den med en trasa. Placera tillbaka oljestickan i motorn och dra den igen för att läsa av oljenivån. Om oljan är under hel linje, ta bort oljan locket, sätt i en tratt och tillsätt olja tills den är full. Om generatorn är igång men utvisa svart rök, är motorn sannolikt låg på olja.
3

Dra gummiskydden från tändstiften. Ta bort och byt pluggarna med en hylsnyckel. Dåliga kontakter kan orsaka svår start och kan orsaka sputtring medan motorn är igång. Kohler rekommenderar också installerar tändstiften med lucka. Använd en mikrometer under basen av pluggarna för att skapa en lucka.
4

Byt luftfilter om motorn stängs av efter att ha kört under en kort tidsperiod. Ett igensatt luftfilter skapar ett återflöde av smuts som orsakar att motorn dör. Byt ut filtret genom att ta bort panelen som håller den på plats med en hylsnyckel. Drag luftfiltret från generatorn med händerna och skjut in det nya filtret på plats. Byt panelen.
5

Leta bränsletanken och kontrollera gasen nivå. Följ bränsleledningen från tanken till förgasaren. Kontrollera förgasaren för gunk och träskor. Avlägsna gunk med en trasa, spraya med förgasare renare. Förgasaren kan vara igensatt om motorn fräser och fungerar som den inte tar emot en god tillgång på bränsle. Kohler också rekommenderar att kontrollera din bränsleförsörjning för vattenförorening. Vattnet kommer att orsaka att motorn spotta och slå tillbaka.
6

Byt säkringar om motorn inte producerar el. Om säkringarna blåser regelbundet, rekommenderar Kohler kontroll av jordkablar. En dålig jord kan orsaka en elektrisk kortslutning. Om marken kablarna är ordentligt anslutna till en metallyta, kan generatorn behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115837.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.