Tecumseh 5HP förgasarfunktion Tips

Den Tecumseh Corporation används för att producera ett antal olika små motorkonstruktioner, såsom deras vertikala axeln och horisontella motorer axel, som används i olika applikationer från gräsklippare och traktorer gräsmatta till snöslungor, vedklyvar , jordfräsar och andra enheter. En av de vanligaste Tecumseh motorer var 5 hästkrafter modellen, som ofta sågs i en horisontell axel konfiguration och används för mindre flishuggar och andra små enheter såsom snöslungor. Förgasaren på dessa modeller var en flottör skål konstruktion, vilket innebär att en liten float tillåter bränsle att gå in i strålen av förgasaren och drar mer bränsle i skålen när den behövs. När du arbetar med dessa förgasare, ska du följa några grundläggande tips. Float Skålar

flesta Tecumseh förgasare float skål använder en lödd mässing float istället för ett billigare plast flyter du hittar i andra tillverkares design. Den lödda mässing flyta normalt kommer att pågå en lång tid, men det kan utvecklas knappnålsstora läckor över tiden och absorbera bensin i flottör skålen själv. Om detta händer kommer förgasaren inte längre fungerar ordentligt och du kommer att behöva byta ut flottör.
Rubber Ball Primer

gummi flödarknappen är utbytbar, men Den hålls på plats med en snäppring och kan vara svåra att avlägsna. Vanligtvis kommer du att behöva underhålla den endast om gummit är sprucken eller trasig från ålder, eller om exponeringen för rengöringskemikalier har utspänd gummit och bort sin flexibilitet. Var försiktig med rengöringskemikalier såsom aceton baserad förgasare renare, eftersom kontakt med dessa kan förstöra lampan gummi primer, vilket leder till mer engagerade reparationer blir nödvändiga.
Throttle Spring och Arm

5 hästkrafter Tecumseh förgasare regleras, vilket innebär att den har ett gasreglage fjäder och arm som är fästa vid en mekanisk regulator som drivs av vevaxeln. Våren och armen som styr detta guvernören är precisa, och om de är böjda eller skadade, kommer motorn inte att fungera på rätt hastighet. Kontrollera dessa först om du har problem med förgasaren eller motorns tomgång förändras oväntat. Addera lufthål
p Det är ett litet lufthål i den gängade delen av sprint som håller flottören skål till förgasaren. Om detta är blockerad eller gummerad stängt, kommer förgasaren att fungera ordentligt. För att förhindra detta, kom ihåg att rena luften hålet i bulten som håller flottören skål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115833.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.