Vad är några orsaker till en 3204DT Caterpillar motor brinnande olja?

Caterpillar är världens största tillverkning av dieselmotorer. Den Caterpillar 3201DT motorn är en diesel kraftverk används i ett antal applikationer från fräsmaskiner till asfalt profiler och schaktmaskiner spår till hjullastare. Den 3201DT, liksom alla andra dieselmotorer, är benägen att röka under normala driftsförhållanden mer än normalt gasmotorer. Den 3204DT diesel är också benägna att överskjutande rökning av samma skäl alla andra dieslar kan röka, det finns flera tänkbara orsaker till överskott rökning i dieselmotorer. Den typ av röken i sig kan vara en ledtråd till orsaken. Oförbränt bränsle

Gilla "gas" motorer, dieselmotorer kräver ett särskilt förhållande av gas och luft för att fungera korrekt. Dieselmotorer i synnerhet tenderar att röka som motorn accelererar eftersom bränsle /luft-förhållandet vid låga varv är alltför rika och kan inte helt utbränd, medan vid högre RPMS det kan vara. Överskottet eller oförbränd diesel orsakar svart rök. Om röken är närvarande endast under acceleration, kan det vara normalt. Om det blåser svart rök även vid höga varvtal, det är nog något annat som orsakar bränsle /luftblandningen är för fet. En trolig orsak är luft sammandragning. Mindre luft resulterar i relativt sett mer bränsle i bränsle /luft-blandningen. En smutsig eller igensatt luftfilter är den vanligaste orsaken.
Vatten

gasmotorer i allmänhet mer temperamentsfulla än dieslar som 3201DT, som är utformade för att vara robust, arbetshäst motorer. Medan en gasmotor inte sannolikt att börja om vatten finns närvarande, kan en diesel starta och köra trots vattnet, även om det kan bölja vit rök. Det är verkligen inte "rök," det är vattenånga. Vattnet kan finna sin väg in i bränsletillförseln på ett antal sätt, från kondensation i luftintaget till läckage in i bränsletanken. Tyvärr är den vanligaste orsaken till vit ånga en blåst topplockspackning eller huvud, vilket är en stor fix. Om ångor föreligger, stänga din motor tills du kan avgöra om ditt huvud och topplockspackning är okej.
Burned Motorolja

Blå rök är underteckna av brinnande motorolja. Den indikerar större slitage på vitala motordelar som tätar förbränning i förbränningskammaren. Diesel-och gasmotorer förbränning skapar en hel del friktion från kontakt metall mot metall. Trots kylning och smörjning, kommer delar uttjänt. I närvaro av blå rök, är frågan "hur mycket bär och på vilka delar?" Om du har tur, istället för slitna ringar eller cylindrar, är problemet fastnat ringar. Ringar gör kolvarna tätar tätt mot cylinderväggarna. De sitter i spår i kolven. Om kol bygger i spåret, som ibland kallas en "bränd ring," den lilla mängden flex och expansion i ringen blir frysta, låta motorn gaser med som om det var slitna. Motor behandling produkter finns tillgängliga för att bota detta problem. Ringarna kan mekaniskt rengöras, men en olje tillsats kan spara tid och pengar. Det andra alternativet omfattar förmodligen hening eller tråkigt cylindrarna och byta dina kolvar och ringar.
Slitna Ringar och Cylinder
Ventiler

också slits ut. Liksom kolvar och ringar, ventiler skapar en tätning i motorn. Om ventiler eller ventilsäten är slitna, kommer motorn rök. Det enda botemedlet är att bygga om ventilen tåget. Ventilen tåg och kolvar och ringar inte nödvändigtvis slits jämnt. Föregående utbyte av ringar kan lämna dem i gott skick. Så, är det möjligt att kräva ventiler som måste byggas om och kolvar och ringar som är i funktionsdugligt skick.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115832.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.