Hur man diagnostiserar Shorts släpvagnskablage

Svansen, broms-och signallampor för din släpvagn är kopplad till bilen med hjälp av en släpvagn ljus plugg. I många fall finns det 4-6 stift på släpvagnskontakt sele. Var och en styr en annan uppsättning av ljus. På grund av väder, korrosion och temperatur förändringar, kan ledningarna skadas och till och med kort ut din släpvagn ljus plug sele. Du kan kontrollera strömstyrkan i trailern trådarna för att berätta att det är ett kort i din släpvagnskablage. Saker du behöver
Ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera marken sitter ordentligt och fäst metallramen på din bil. Kontrollera Kontrollera att jordledningen inte är löst. Dra åt skruven som håller fast jordkabeln på ramen med en skruvmejsel.
2

Kontrollera jordledningen för skador såsom en punktering eller slitna kablar. Om du observerar skador på kabeln, måste jordledningen bytas. I vilket fall en ny trailer lätt plug sele måste köpas.
3

Dra ur kontakten trailer ljuset att separera och ta bort pluggen släpvagnskablage från släpvagnen. Ta av locket till höger bakljus på släpvagnen. Trailer svans lampglasen använder fästskruvar för att fästa locket på fordonet och måste tas bort med hjälp av en skruvmejsel. Dra värmetrådar som fäster till släpets bakljus som ger makten. Koppla de varma trådarna med hjälp av dina händer.
4

Testa sele släpvagnskablage med en Ohm mätare för att kontrollera om ett kort. Peka den negativa änden av Ohm mätare till kabeln är ansluten till släpet ljus plugg. Tryck på positiva änden till den varma tråden. Observera Ohm mätaren för att se om det anger kontinuitet i tråden. Kontinuitet bevisar en kortslutning i kabeln. Fortsätt till nästa tråd om mätaren visar ingen kontinuitet.
5

Ta bort locket bakljuset på vänster sida av släpvagnen och upprepa Ohm processen mätaren tester på de andra lätta trailer svans trådar tills du hitta en tråd som visar kontinuitet. Om ett kort finns i en tråd, måste kontakten sele bytas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115809.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.