Att tolka Specifikationer trailerdäck

Om du behöver byta ut en släpvagn däck är det viktigt att du matchar de specifikationer för den typ av släpvagn du utrusta. Lyckligtvis är det lätt att läsa specs av ​​befintliga däcket. Sidoväggen har en mängd information, inklusive allt från tillverkaren, storlek, konstruktion och villkor däcket är avsett för. Innan du går däck shoppa, är det bra att kopiera ner all information från sidoväggen och ta den med dig så du behöver inte komma ihåg allt. Instruktioner
1

Lokalisera nummerserie på sidan av dina däck som börjar med en bokstav. För släpvagn däck, kommer serie siffror föregås av ST som indikerar "Special Trailer service." Du kan också se P eller LT för personbilar eller lätta lastbilar. Efter ST kommer att bli ett tresiffrigt nummer. Detta är däckets bredd i millimeter.
2

Leta snedstreck efter däckets bredd. Direkt efter det är däcket bildformat som jämför höjden av däcket till dess bredd. Till exempel, och bildförhållande på 60 innebär att höjden av däcket är lika med 60 procent av bredden. Efter bildförhållandet är en enda bokstav som anger vilken typ av konstruktion. De flesta släpvagn däck använder radial konstruktion och skulle kännetecknas av ett "R" efter bildförhållande. A 'B' tyder partiskhet konstruktion. Det slutliga antalet i denna serie av siffror är hjulets diameter över centrum. Addera 3

Efter diameter behandlingen kommer det att finnas ett utrymme måste två eller fler uppsättningar siffror. Detta är den beskrivning av tjänsten och innehåller belastningsindex och hastighetsklass. Den första uppsättningen av siffror är det belastningsindex som talar om hur mycket vikt som däcket, när de är korrekt uppblåsta, kommer att hantera. Den andra siffran är den hastighet läsning. Detta är den högsta hastighet däcket klarar.
4

Leta orden "Traction", "Temperature" och "Treadwear" på en annan del av däcksidan. Treadwear är en indikator på hur väl däcket kommer att hålla upp. 100 används i allmänhet som en baslinje. När man jämför slitbaneförslitning nummer, måste du hålla sig inom samma märke som olika märken använder olika nummer för deras slitbanor betyg. Traction indikerar hur väl däcket stannar på våt trottoar. Däck får brev betygen A, B och C. Temperatur betyg tilldelas också att ange hur väl däcken motstå genererar värme. Dessa är också bokstavsbetyg A, B och C.
5

Lokalisera DOT säkerhetskoden på däcksidan. Detta kommer att visa att däcket är förenlig med tillämpliga lagar och säkerhetsstandarder som fastställts av Department of Transportation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115803.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.