Hur man bygger en racerbil Frame Jig

Bygga ett race jigg bil frame - eller chassi jigg, som det kallas av dem i branschen - kräver noggranna mätningar och stor detaljrikedom. Den detalj som behövs för att bygga ett chassi jigg är viktigt så jiggen kommer att producera överlägsen ras bilar varje gång. För din chassi jigg för att vara funktionella, måste du bygga ut det av starkt material som skruvas ihop, inte svetsas. De enda delar som du kan svetsa är bolt-on delar. Jiggen måste vara plant, torg och producera sanna och korrekta mätningar. För att svetsa chassit mer bekväm, bör du höja det från golvet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Welder
Borrmotor
Drill Press
Tapping olja
Scribe
Machine torget
5/16-tums borr
handslipmaskin
Wrench in
3/8-tums grova gängtapp Sida 2 längder av 3/8-tums väggtjocklek, 3 av 5 tum vid 18 fot Sida 2 längder 3/8 -tums vägg slang, 3 av 5-tum med 27 tum
6 stålplåtar 5-tums fyrkant av 1/2-tums tjock
Prick punch
5/16-tums körnare
C -clamp
5 bultar, 5/16-tums med 1 tum
40 bultar, 3/8-tums med 3/4-tums
Visa fler instruktioner
1 < p> Drill tjugofem 5/16-tums hål i 1/2-tums tjocka, 5-tums fyrkantig tallrik. Plattan kräver fem rader med fem hål. Noggrant rits en linje 1/2-inch tum från kanten av alla fyra sidor av plattan. Scribe tre fler linjer, 1 tum från tidigare ritsning både horisontellt och vertikalt för att bilda ett rutnät med en 1/2-tums ram runt det. Prick stansa alla korsande linjer exakt. Borra alla stansade märken med en 1/8-tums borr i en borr press. När du är klar, åter borra alla 25 hålen med ett 5/16-tums borr i en borr press. Markera den här plattan som mall. Också göra en topp varumärke och en vänster märke på mallen. Du kommer att använda den här mallen som ett mönster för att reproducera och borra fler plattor.
2

Placera den borrade mallen ovanpå en annan 5-tums fyrkantig tallrik. Kontrollera att plattorna är färg på alla sidor, klämma ihop dem, och borra alla 25 hål i plattan med hjälp av mallen som vägledning. Upprepa detta tills alla plattor borras.
3

Ställ borrade plattan upp på toppen av en annan 5-tums fyrkantig platta som bildar en vinkel. Använd en maskin fyrkant att kontrollera kvadraten på den vinkel som bildas av de två plattorna. Svetsa två små 1/4-tums pärlor på utsidan av plattorna i närheten av ändarna, och svetsa två fler pärlor på insidan av de sammanfogade plattor, nära ändarna. Dessa två plattor bör utgöra en korrekt och perfekt rak vinkel efter svetsning.
4

Placera de två 18-fot rektangulära jigg rör med 5-tums uppåt. Placera den nybildade 5-tums fyrkant vinkel eller mall på röret, med borrade plattan rakt täcker 5-tums sidan av jiggen rörskena. Knacka på mallen vinkeln på plats. Var noga med mall är i jämnhöjd med änden, toppen och botten av jiggen röret. Kläm fast mallen till röret med en C-klämma.
5

Borra alla 25 hål i chassit jiggrör, med vinkeln skabelonen. Den handborr du använder för att borra in i röret ska ha en skarp, snabb 5/16-tums borr i det. När du har borrat alla 25 hål, skjut mallen längre upp i röret. Justera den sista raden i borrade hål med den första raden av hål i mallen. Sätt fem 5/16-tums med 1-tums skruvar i hålen som stiften att försäkra mallen är i linje, sedan klämma mallen till röret. Denna gång borra bara 20 hål i jigg röret, eftersom fem hål är fyllda med bultar för anpassningen. Upprepa detta förfarande tills båda 18-fot jigg rören är helt borras från ände till ände på utsidan och insidan.
6

Knacka alla hål som borrats i huvudchassit rören med en 3/8- tums grov gängtapp. Det finns en hel del hål att knacka, men de behöver bara utnyttjas en gång och det gör chassit jigg lätt att fabricera de nödvändiga bolt-on fästen. När en ny konsol krävs, bult på en ny platta och svetsa påhittade fästet till plattan bara.
7

Linje de två 18-fots jigg skenor upp parallellt med varandra. Förstora de 25 hålen i fyra av de fyrkantiga plattorna med en 3/8-tums borr. Bolt två stålplattor, en på insidan änden av varje rör. Använd tio 3/8-tums bultar i de två vertikala raderna närmast de två vertikala kanterna på varje av de fyra plattorna.
8

Stand de två 18-fots jigg rör på kant med de fastskruvade plattorna vända inåt mot varandra. Skjut de två 18-fots jigg rören isär och sätta in de 27-tums rör på kanten centrerat mellan plattorna i båda ändar för att bilda en stor rektangel chassi jigg. Square rören med 27-tums tvärsträvor och vara säker på att de är i jämnhöjd på toppen. Häftsvets de 27-tums rör för stålplattorna bultade till insidan av jiggen skenorna. Kontrollera igen de 27-tums rör för torget och spola och svetsa dem fast till plates.These insidan hängslen måste vara helt fyrkantig och spola efter svetsning.
9

Slipa svetsarna utanför mallen vinkel och separera de två plattorna. Håll mallen som ett mönster för att tillverka så många 5-tums fyrkantiga plattor som behövs för att bygga bolt-on chassi fästen. När man bygger den ursprungliga racerbil, klämma race röret bilens chassi till jiggen skenor och bolt på nödvändiga plattor för fästen för att hålla stolparna störtbåge och andra chassikomponenter på plats.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115789.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.