Hur man läser ett bladmått Fuel

När en motor är igång finns det ett förhållande mellan luft (eller O2) till det bränsle som är som brann. För att nå en perfekt effekt, har en motor för att ha rätt blandning av syre och bränsleånga för att skapa den inre förbränning. En luft bränslemätare registrerar detta förhållande och sätter det på displayen för dig att se som förare. Olika mätare har olika känslighet och ansikten, så det är alltid en bra idé att läsa instruktionsboken för din individuella modellen. Saker du behöver
installerat AIR bränslemätare
Visa fler instruktioner
1

Slå på fordonet. Luften bränslemätaren är ansluten till syresensorn i din motor, men det kommer inte att få några värden om din bil inte är igång. När bilen är igång kan du ta en titt på luften bränslemätaren att granska sitt beteende.
2

Titta på luft bränslemätaren. Ansiktet kan vara ett färgat ljus, en nål eller en digital avläsning. Avläsningen ska ge dig ett förhållande, såsom 10,5-1. Detta innebär att förhållandet av luft, eller syre, enheter för att bränsleångor enheter är 10,5 till 1. Ju större förhållandet mellan luft och bränsle, är desto bättre gas körsträcka. Men ju mer bränsle som är som brann, desto mer makt fordonet kommer att generera. Ett förhållande på 12,6 till 1 för att ge perfekt motoreffekt, men ett förhållande av 16 till 1 kommer att ge dig en mycket smalare bränsleförbrukningen.
3

Tryck ner gaspedalen och se hur gauge förändringar. Om du är precision tuning en motor då du vill försöka upprätthålla förhållandet som ger dig maximal effekt på din bil. Om förhållandet är för mager kan du vara ur funktion och orsaka din motor att dö av för lite bränsle. För mycket bränsle och du kan dränka motorn. Lämpliga förhållanden kommer att förändras för varje motor men, beroende på vilken intervall det är tänkt att ta och vilka ändringar har gjorts.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115732.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.