Vilka delar behöver jag för ett fjäderben Fjädring på min Fairlane?

Ford Fairlane var en två-och fyradörrars bil finns i 1960 och 1970. Ursprungligen kom Ford Fairlane med absorbenter Front Shock och en konventionell spiralfjäder fjädring - en som kan bryta ner från ålder och slitage, och som kommer att börja ge slarvig hantering och dålig rida kontroll. Moderna fordon använder inte främre spiralfjäder och chock uppställningar, istället ha bytt till den främre oberoende fjädring modellen används en sträva eller spiralfjäder över chock inställning istället för en spiralfjäder eller bladfjäder med en separat stötdämpare. Om du vill konvertera din Ford Fairlane från konventionell fjädring fram till en främre fjäderben fjädring, måste du hitta ett antal olika delar för att få det att hända. Struts

De första delarna som du behöver hitta är stag som kan användas i stället för spiralfjädrar och stötdämpare som du för tillfället använder. Välja rätt fjäderben, vilket sannolikt kommer att levereras som standard med eftermarknaden konverteringssats som du kommer att köpa för att göra konverteringen, kommer att bli en fråga om att avgöra vad du kan skruva upp den befintliga ramen och vad som kommer att passa och tillåta fordonet att rida på korrekt höjd samt låta det rätt mängd styra fri lek och rida dämpning.
Strut Mounts

Du kommer att behöva köpa eller tillverka strut mounts eller strut torn för ditt fordon, som stöttor montera betydligt högre upp i bilen än de ursprungliga spiralfjädrar gjorde. Du behöver också ha ett sätt att svetsa eller på annat sätt fästa dessa till fordonets ram. Strut stagning kan hjälpa till att hålla strut torn från skruvat eller böjning under tyngden av fordonet när du reser, men du kan inte lita på fjäderben stag ensam att göra detta. Att hitta rätt strut mounts är nyckeln till korrekt montering samt säkerheten hos den färdiga produkten.
Hjulnav och Knuckles Styrning

Du behöver byta A-arm framvagn med rätt församlingar hjulnavet och knogar styrande att göra fordonet sitta ordentligt, samt att hjälpa till med det faktum att strut uppskov är oberoende, där A-arm front suspension träffades i centrum vid en ram tvärbalk. När du har fått alla dessa delar, bör du vara redo att börja din strut konvertering.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115725.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.