Syften med en svävare

Stöds av fans som tvingar luft under bilen för att ge en hiss åtgärd, svävare är medlemmar i svävarfarkoster familj. Sedan deras skapelse på 1950-talet, har svävare transporteras upp till 400 passagerare på en gång. De drivs framåt med luftpropellrarna, propellrar vatten eller vattenstrålar. Kjolen av svävaren är viktigt för stabilitet och hastighet. Terräng

Svävare är fordon med möjlighet att resa över de flesta terrängtyper, inklusive frysta floder, vatten, kärr, snö och is. Eftersom svävare glida längs en luftkudde, fordonet övergångar lätt från vatten till land resa. Hastigheten på svävare beror på terrängen och vädret. Generellt genomsnitt 35 mph, fritids svävare resor så snabbt som 70 mph.

När du reser på en jämnare yta, har bilen mindre störningar med ytan friktion. De färdas snabbare på is eller när du reser medvind. En motvind, tjockt gräs eller ojämn terräng kommer att bromsa bilen.
Transportera

Svävare är effektiva för att transportera utrustning, människor och andra fordon. De grova och hackig vattnet i Engelska kanalen gör överfarter med båt en hackig upplevelse. Eftersom svävaren inte påverkas av vattnets ström, kan en svävare färjetransport smidigt hundratals människor och bilar över Engelska kanalen dagligen.

Platser som Vancouver, touring svävare transporter cirka 20 personer åt gången genom staden. Den turnerande svävare ge värme på vintern och luftkonditionering på sommaren. På platser som södra Alberta, svävare transporterar människor över ökensanden.

För att spara tid och pengar, oljebolag använder svävare för att transportera utrustning i lera och träsk. Använda svävare sparar företagen tid de skulle ha slösat bort väntar på marken för att torka i leriga områden.

Grund av förmågan att glida över tunn is utan att göra sönder den, svävare är användbara vid räddningsuppdrag över ytor där andra fordon kan inte resa.
rekreation

Några mindre svävare som bär en eller två personer ger spänningen åkattraktioner. I svävare, har passagerarna spinning munkar eller glida i sidled över sjöar, fält och floder. Vissa båtägare använder fordonen för att ta människor och leveranser till land utan båt dockning. Fiskare använder dem för att sitta på havet och fisken. Den lilla svävare s plan botten gör bilen mer stabil än en båt. Stabilitet gör också svävare en bra plattform för dykning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115724.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.