Hur man identifierar ett serienummer på en Chevy Big Block Motor

Chevy är lika amerikanskt som baseball och äppelpaj. Kroppen av en Chevy är lätt identifierbara genom form, storlek och välj egenskaper. Bilar som Chevy Impala SS, Camaro och Nova har alla olika utseende, men big block motor som dessa bilar från resten av bilarna i dag. Identifiera en Chevy big block motor som enbart bygger på serienumret är en enkel uppgift när serienumret är placerad och därefter dechiffreras. Instruktioner
1

Lokalisera sex-eller sjusiffriga numret på omslaget av motorns kamkedjan. Leta reda på gjutning nummer i mellan två bultar direkt under GM-logotypen.
2

Decipher Chevy big block motor prefix. Prefixkoden identifieras av de första bokstäverna. Anläggningen där Chevy big block motor tillverkades det första tecknet. Följande siffror är dagen, följt av månad. Till exempel, ett prefix kod T1218: står "T" för staden Tonawanda, 1218 står för 18 december
3

Decipher resten av numren i Chevy big block motor. . Detta kallas suffixet koden och identifierar motorn genom att förklara den ursprungliga gjutningen av motorn och det år då motorn tillverkades.
4

Leta ramnumret (VIN). På majoriteten av Chevy big block motorer, är antalet ligger bredvid gjutning numret.
5

Analysera VIN-nummer verserna referensmaterialet. Siffrorna ska matcha exakt med det fordon i vilket Chevy big block motor kom från.
6

Lokalisera bakre intag Kina vägg, även känd som den bakre insugningsröret. Hitta koden datumet för Chevy big block. Koden är en bokstav följt av tre siffror och är över bell bostäder.
7

Jämför bokstaven i koden till den månad på året. Januari är A, är Februari B, är mars C, April är D, maj är E, Juni är F, juli är G, är augusti H, är september I, oktober är J, är November K och december är L.

8

Lokalisera en serie av två siffror. Denna uppsättning siffror anger dagen Chevy big block tillverkades. Till exempel, "E 11 5" indikerar Chevy big block motor göts den 11 maj.
9

Decipher sista numret i serien. Denna siffra anger det år då Chevy big block motor göts. Den "5" i föregående exempel skulle indikera Chevy big block motor göts 1965, 1975 eller 1985. För att lokalisera den exakta året, hänvisas till referensmaterial.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115681.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.