Dra Bike Clutch Tuning Tips

Friktion cyklar är i huvudsak de hot rods av motorcykeln världen. Dessa cyklar är konstruerade för maximal hastighet under en mycket kort tid från ett tvärstopp. Dragracing tar en enorm belastning på mekaniska anordningar, och ofta motorer och växellådor för dessa dra cyklar måste återuppbyggas efter så få som två eller tre tävlingar. Ett av de problem som utvecklas med dra cyklarna är trimma kopplingen att eliminera de två grundläggande problem i samband med någon Kopplingsaggregatet --- halka och dra. Båda problemen kan vara skadligt för din prestation i en racing miljö, kostar tid, arbete och pengar om de inträffar. Lyckligtvis trimma kopplingen av en dra cykel är en ganska okomplicerad procedur om du vet hur man gör det. Förhindra Drag

Problemet med att dra kopplingen är att det kommer att vara långsam att flytta och kommer att orsaka ångra slitage på kopplingslamellen montering och svänghjulet, eftersom det kommer att mala när du flyttar in och ur växeln. Det sättet att eliminera dra av kopplingen är att se till att du har rätt inställning av throwout lagren och tryckplattor i kopplingsarrangemanget. Om det är för hårt, kommer kopplingen slipa in varje växel. Om det är för löst, kommer du ha halka av kopplingen, som är ett separat problem.
Förhindra Slipping

att hindra kopplingen från att halka, eller inte fullt ut engagera , vilket kan orsaka långsam eller misslyckad skift och förlorad tid, rengör kopplingsplattorna efter att se till att de är korrekt inställda enligt det förfarande som beskrivs nedan. Kopplingsplattorna är ofta täckta med ett friktionsmaterial, liknande bromsbelägg. Om detta material blir fet eller smutsig, har kopplingen potential att glida vid växling görs.
Ajusting kopplingslamellen

att korrekt justera kopplingen plattan för att förhindra att dra eller halka in ditt drag cykel koppling, justera trycket skruvplattan justering, som är belägen vid antingen styret änden eller kopplingen änden av tryckplattan och kopplingen kabeln. Lossa låsmuttern och se till att mindre än 1/8-tums fri lek existerar mellan kopplingen tryckstången och tryckplattan. Det kommer att hjälpa dig att lyckas eliminera de flesta koppling problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115641.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.