A604 Transmission Specifikationer

Chrysler A604 transmission, mer känd som "ULTRADRIVE," infördes 1989, och det var banbrytande i sin design. De fyra-växlad automatlåda använde en dator för att hjälpa till att anpassa flytta baserat på specifika drivrutiner egenskaper. På grund av tekniska och dator problem, orsakade emellertid överföringen Chrysler betydande komplikationer. År 1992 släppte Chrysler 41TE sändningen. Tyvärr var det mycket likt det A604 och problemen fortsatte att ytan. Transmission Specifikationer

A604 är en fyrväxlad, hydraulisk, automatisk växellåda med överväxel. Den innehåller en överföring axel och en spiralformad-växlad slutväxeln. Den tre-komponent momentomvandlare mäter 9,5 inches och använder en 2,6-till-1 stall vridmomentsförhållande. Shifting styrs elektroniskt genom en transmissionsväg styrmodul (TCM). Överföringen använder kopplingar att ändra förhållanden och TCM justerar förskjutning baserat på utsidan och transmission temperatur, ökad motorbelastning, uppförsbackar, automatisk inkoppling varvtalsreglering och höga effekter höjd. Den elektroniskt modulerade converter clutch (EMCC) minskar omvandlare slirning, vilket resulterar i en 3 procent bränsleekonomi ökar.
Design

A604 var en revolutionär transmission. Med dess release i 1989, blev A604 Chryslers första elektroniska-shift automatlåda som använde en dator för att justera skifta utifrån förarens egenskaper. Enligt Bob kärvar på Allpar.com hemsida, "Datorn lärt sig att variera hårdheten och hastigheten på skift för att anpassa sig till föraren, i stället för föraren att lära sig att anpassa sig till de punkter transmissionsväxlingsstyrsektion." I själva verket utgjorde överföringen ett första inom bilindustrin, som ingen annan tillverkare hade ännu försökt ersätta servon och ventiler pendeltrafik med elektriska solenoider under datorstyrning.
Tekniska problem

Trots Chryslers främja sin A604 transmission, upplevt många förare av bilar utrustade med ULTRADRIVE svåra växling och transmission problem. Ett allvarligt problem var att A604 skulle bli låst i andra växeln. Problem med sporadisk växling på kullarna förekom också ofta. Från 1989 till 1991, utfärdade Chrysler 28 justeringar av transmissionen för att försöka rätta till några av de frågor, men utan framgång. Efter mycket påtryckningar från allmänheten och Center for Auto Safety, enades Chrysler att avstå från $ 100 avdragsgill i garantin samt köpa tillbaka någon Chrysler bil med en orättbara A604 transmission.

Att sätta A604 bakom företaget , Chrysler släppte 41TE sändningen 1992. Men liknade 41TE noga A604 transmission, vilket fick många att tro att detta var mer av ett namnbyte än en verklig avvikelse från A604 transmissionen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115615.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.