Rim Size Vs. Däckstorlek

Det finns många fälgar och däck på marknaden, men inte alla däck är utformade för att passa alla fälgar, eftersom de storlekar av varje varierar. Para ihop däck och fälgar kan verka som en svår uppgift, men när du vet hur man mäter deras storlek, kommer du att kunna avkoda siffrorna och få fälgar och däck som fungerar tillsammans. Fälgstorlek

fälgar mäts i inches, och storleken på fälgen är vanligtvis stämplats på baksidan av navet. Mätningen görs från toppen av kanten rakt över till botten. Vanliga fälg storlekarna innehåller 15, 16 och 17 inches. Fälg storlek varierar beroende på märke och modell av bilen och tillverkare kan släppa olika modeller av samma bil med olika alternativ fälgdiameter.
Däckstorlek
varje nummer på däckets dimensionering frimärke är viktigt.

Däck dimensionering mäts på tre sätt med tre separata nummer. Den första är bredden av däcket från en ytterkant till den andra. Den andra är förhållandet mellan höjden av däcket till dess bredd. Den tredje avser den fälgdiameter som däcket är konstruerat för att passa.
Plantutseende på dina däck

mätningar på ett däck är märkta följd på sidoväggen och skiljs åt av snedstreck. Mätningar visas vanligtvis i upphöjda svarta bokstäver, men de kan också visas i vit text. Ett däck märkt 225/65/16 ska ha en diameter på 225 mm från ytterkanten av däcket. Sidoväggen av däcket kommer att vara 65 procent den totala bredden av däcket. Slutligen kommer däcket passar en 16 tums fälg.
Variationen

däck som utformats för att passa en specifik fälgstorlek kanske kan passa andra fälg storlekar. Dock kommer inte alla däck passar alla rim storlekar. En specialist kan hjälpa dig att se dina fälgar passar däcken och vice versa.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115556.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.