Chevy Head Specifikationer

I en förbränningsmotor finns ett antal cylindrar som hus en rörlig ring-och-kolvaggregatet. Ovanpå dessa cylindrar är topplocket, ofta bara kallad "huvudet." Denna komponent ger en plattform för motorns insugs-och avgasventilerna och tändstift. Chevrolet har en mängd olika motorer tillgängliga i sina bilar, de två vanligaste kategorierna av vilka deras små-block motorer och big-block motorer. Spiralformade Sequence

Vid ansökan vridmoment på bultar förbinder sådana komponenter som topplock till motorblocket, måste du använda en spiralformad sekvens. Börja med mitten-mest bult och arbeta utåt i båda riktningarna. Du bör tänka sig att bultarna är alla en del av en spiral som börjar med mitten bulten, och tillämpa vridmomentet i den ordningen. Detta säkerställer att vridmomentet anbringas jämnt över hela komponenten.

Detta moment bör tillämpas i tre lika stora steg med ca 15 minuters vila mellan varje inkrementell applikation. Applicera varje steg till alla bultarna innan vi går vidare till det andra steget. Addera Big-Block Chevy

Chevrolet big block motorer inkluderar de som förskjuter 396, 402 , 427 och 454 cubic inches. Dessa motorer har alla åtta cylindrar i V-formation som brand i en 1-8-4-3-6-5-7-2 ordning. I alla dessa motorer, de topplocksskruvarna till motorblocket med 80 foot-pounds av vridmoment.
Small-Block Chevy

Chevrolets small- blockera motorfamilj omfattar motorer som förskjuter 267, 305, 327, 350 och 400 kubiktum. De åtta cylindrar i dessa motorer har en tändföljd av 1-8-4-3-6-5-7-2. Topplocket i alla dessa motorer kräver 65 foot-pounds av vridmoment för att fästa på motorblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115533.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.