2003 Dodge Dakota 4.7l specifikation

I 2003 Dodge Dakota erbjöd flera motor alternativ, inklusive en 3,9-liters V6 Magnum, vilket var standard motor för 2003 års modell, ett mid-range alternativ, vilket var den 4,7-liters V8 Magnum motor och var endast tillgänglig för "Sport" eller "SLT" edition Dakotas, och 5,9-liters V8 Magnum, den största motorn som erbjuds för den modell det året. Den 2003 Dakota Sport version tillåts också förare att välja mellan två-och fyrhjulsdrift. Motorspecifikationer

4,7-liters Magnum V8-motor i 2003 Dakota är en gjutjärn blocket som utnyttjar huvuden aluminiumlegering. Den har ett deplacement rating av 287 cubic inches. Med en sekventiell multi-port bränsleinsprutningssystem leverera gasen till den vätskekylda V8 är motorn kan generera 235 hästkrafter vid 4800 rpm och 295 fot-pounds vridmoment vid 3200 rpm. Den 16-ventils motor kräver maximalt sex liter motorolja för att smörja sina 3.6 x 3.4 motor borrningar. Den gas körsträcka för de fyra-hjulsdrivna modellen varierar mellan 15 och 20 miles per gallon (staden och motorvägen röster).
Transmission Specifikation

2003 Dakota utrustad med en 4,7-liters motor kan anställa en fem-växlad automatlåda med överväxel med en 3,0 utväxling på första växeln, men det kommer som standard med en femväxlad manuell växellåda som utnyttjar samma överväxel och har en 4,0 utväxling i första . Samtliga av de redskap som är synkroniserade i manuell växellåda, vilket är en design som hjälper till att förhindra redskap glidning. Den automatiska växellådan i 2003 Dakota använder tre olika planetväxlar apparater, tillsammans med en konverterare koppling som är elektroniskt styrd.
Fjädring specifikation

standardsuspension för 4,7-liters Dakota beror på om det är två-hjulsdrivna modellen eller fyra-hjulsdrivna version, men den enda skillnaden är i bladfjädrarna och typer chock. De två-hjulsdrift har främre spiralfjädrar, medan fyra-wheel-drive-modellen använder torsionsstänger. Båda modellerna använder gasfylld stötdämpare, men bladfjädrarna på fyrhjulsdrift är tvåstegs fjädrar, medan den tvåhjulsdrift använder en enstegs bladfjäder fäste.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115460.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.