Vilka är fördelarna och nackdelar med att äga en diesel pickup?

En dieseldriven lastbil erbjuder flera fördelar, särskilt när de används för utilitaristiska funktioner såsom bogsering. Även diesel-tekniken har gått framåt i den 21: a århundradet, bensindrivna motorer har många positiva egenskaper också, och de fördelar och nackdelar med båda i slutändan bestäms av lastbilens syfte. Proffs

Lastbilar med diesel motorer erbjuder utmärkt bränsleekonomi och effektivitet när dragande en nyttolast och reser långa sträckor. Enligt en 28 juni 2004, artikel som publicerades i online-versionen av Bankrate, dieselfordon uppnå 20 procent till 30 procent bättre bränsleekonomi än sina bensindrivna motsvarigheter. Varaktigheten av en dieselmotor tillåter högre andrahandsvärde, och under motorns livslängd, dieslar är billigare att underhålla och driva än bensinmotorer.
Nackdelar

Diesel motorer har svårt att vrida sig i kalla miljöer, och ofta kräver användning av en motorvärmare för att starta. Dieslar släpper mer utsläpp än bensinmotorer, vilket ofta leder till en avgift eller ytterligare skatter beroende på vilken stat fordonet köptes och registrerades. De skapar också mer motorljud än andra motorer.
Överväganden

Även dieselmotorer erbjuder många fördelar jämfört med bensin motorer, de fortfarande misslyckas i vissa områden i Sida vid jämförelser. Till exempel dieslar standard är inte konstruerad för hastighet, och i de flesta fall kan aldrig uppnå sportbil-liknande prestanda. Dessutom, till skillnad gasmotorer, dieslar har inte tändstift eller distributörer, vilket eliminerar behovet av tändning optimeringar, dock skall en ägare flitigt upprätthålla nivåerna motor vätska och övervaka tillståndet för insprutningssystemet, eftersom de flesta diesel problem härrör från bränsletillförsel komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115454.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.